Mia Karjalainen lopettaa pelaajauransa – takana on upea, kansainvälisellä tasolla menestyksekäs ura

Mia Karjalaisen upea pelaajaura päättyi finaalitappioon. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin naisten salibandykausi huipentui lauantaina, kun Thorengruppen kaatoi Pixbon superfinaalissa lukemin 5-4. Finaaliin päättyi myös yksi hieno pelaajaura, kun Pixbon suomalaispuolustaja Mia Karjalainen ilmoitti ottelun jälkeen, että se jää hänen uransa viimeiseksi.

– Eilinen oli tunteikas päivä. Melkein 10 000 ihmistä, mukaan luettuna rakkaat lähimmäiseni, upealla Avicii Areenalla sekä jälleen yksi hävitty finaali, joka jäi minun urani viimeiseksi, Karjalainen kertoo Instagram-tilillään.

Karjalainen aloitti pelaajauransa naisten Salibandyliigassa vuonna 2005. Puolustaja vietti Suomessa kaikkiaan 11 kautta, joiden aikana hän edusti SSV:tä, Tikkurilan Tiikereitä, NST:tä ja PSS:aa. Puolustaja pelasi Salibandyliigan runkosarjassa yhteensä 200 ottelua tehden näissä 144 tehopistettä (40+104).

Karjalaisen tehokkain kausi Suomessa oli kausi 2015-2016 NST:n paidassa, jolloin hän teki runkosarjassa 33 tehopistettä 19 otteluun. NST juhli kauden lopuksi Suomen mestaruutta, ja samalla Karjalainen voitti ensimmäisen mitalinsa Salibandyliigassa.

Mestaruuden lisäksi Karjalainen voitti Salibandyliigassa pronssia PSS:n riveissä kaudella 2016-2017.

Menestystä tuli myös kansainvälisellä tasolla

Vuonna 2013 suomalaispuolustaja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, sveitsiläisen Piranha Churin joukkueeseen. Karjalainen vietti Sveitsissä kaksi kautta ja nämä kaudet olivatkin menestyksekkäitä. Piranha Chur voitti Sveitsin mestaruuden kaudella 2013-14 sekä heti perään kaudella 2014-15. Karjalainen pelasi Sveitsissä kahden kauden aikana 50 ottelua (13+25).

Vuonna 2018 Karjalainen siirtyi toista kertaa ulkomaille, tällä kertaa Ruotsiin Pixbon riveihin, jossa hän myös pelasi uransa loppuun saakka. Neljän kauden aikana Karjalainen saavutti Ruotsissa kaksi hopeamitalia. Karjalainen teki Ruotsissa uransa viimeisen neljän kauden aikana 102 tehopistettä 126 otteluun.

Seurajoukkueiden lisäksi Karjalaisella on takana upea ura Suomen maajoukkueessa. Puolustajalle kertyi Suomen joukkueen takalinjoilla yhteensä 111 ottelua (26+31). Lisäksi hän toimi Suomen joukkueen kapteenina vuoden 2019 MM-kisoissa, jolloin Suomi voitti pronssia.

– Nyt on aika aloittaa uusi luku elämässä ja se tuntuu erittäin hyvältä. Kaikki ihanat muistot ja ennen kaikkea ystävät pysyvät ja voin onnellisena lähteä kohti uusia seikkailuja, Karjalainen kiteyttää loppuun Instagram-julkaisussaan.