Ulkomaat

Mittentag siirtyy Rönnbyn riveihin – joukkueen päävalmentaja vahvisti huhut

17.05.
2022
Ulkomaat

Mittentag (oik.) edusti EräViikinkejä kolmen kauden ajan. Kuva: Esa Takalo

Ruotsalainen salibandysivusto Innebandymagazinet uutisoi maanantaina, että Rönnby tulee pian julkaisemaan suomalaishyökkääjä Sofia Mittentagin pelaajasopimuksen.

Kuluneella kaudella Ruotsin Superliigassa pronssia voittanut Västerås Rönnby julkaisi viikonloppuna kaksi uutta pelaajasopimusta, ja Innebandymagazinetin mukaan se tulee pian julkaisemaan kolmannen pelaajan. Sivuston lähteiden mukaan kolmas pelaaja on tuore Suomen U19-maailmanmestari ja entinen EräViikinkien tähtihyökkääjä Sofia Mittentag.

EräViikingit tiedotti Mittentagin lähdöstä hieman yli viikko sitten, mutta tuolloin hyökkääjän uusi osoite ei ollut vielä selvillä.

– Oikein, Sofia Mittentag on hiljattain varmistunut meille, Rönnbyn päävalmentaja Andreas Harness vahvistaa Innebandymagazinetille.

– Mittentag on tekninen ja vaarallinen rightin-puolen pelaaja, joka on terävä kentän viimeisellä kolmanneksella. Hän pystyy tekemään maaleja sekä yksin pallon kanssa että liikkumalla pelattavaksi vaarallisilla alueilla. Sofia on erittäin kunnianhimoinen ja määrätietoinen, eli hän sopii ympäristöömme hyvin, vuoden valmentajaksi valittu Harness kuvailee.

– Sofia tulee ensisijaisesti pelaamaan vasempana laitahyökkääjänä. Minulle on tärkeää, että meillä on vahva rightin-puolen pelaaja, jotta voimme olla monipuolisia hyökkäyspelissä. Toivon, että hän on alusta alkaen mukana.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.