Ulkomaat

Waldkirch St. Gallen julkaisi kaksi uutta pelaajasopimusta – Oilers-hyökkääjät Silvonen ja Heinonen siirtyvät Sveitsiin

17.05.
2022
Ulkomaat

Silvonen pelasi kolme kautta Oilersin edustusjoukkueessa. Kuva: Juha Käenmäki

Sveitsiläisseura Waldkirch St. Gallen julkaisi maanantaina kahden suomalaispelaajan, Jesper Silvosen ja Valtteri Heinosen pelaajasopimukset.

Kaksikko siirtyy Sveitsiin Esport Oilersin riveistä, jossa he pelasivat sekä junioreiden SM-sarjoissa että liigatasolla. Silvonen ja Heinonen aloittavat urakkansa ulkomailla WaSan P21-joukkueessa, mutta tavoitteena on nousta edustusjoukkueeseen saakka.

Vuonna 2002 syntynyt Silvonen pelasi Öljymiesten paidassa liigatasolla runkosarjassa yhteensä 43 ottelua tehopistein 11+9=20. Pudotuspeleissä nuori hyökkääjä mitteli kolmen kauden aikana 14 kertaa ja voitti liigatasolla hopeaa ja pronssia. Lisäksi Silvonen iski kuluneella kaudella P21 SM-sarjassa huimat 70 tehopistettä 25:een runkosarjaotteluun.

– Tavoitteenani on aina ollut pelata jonain päivänä Sveitsissä ja uskon, että WaSa tarjoaa hyvät olosuhteet kehittymiseni kannalta. Aika St. Gallenissa tulee varmasti olemaan hyvä elämänkokemus, Silvonen kertoo seuran nettisivuilla.

Samaan ikäluokkaan kuuluva Heinonen pelasi Oilersissa pääosin junioreissa. Liigatasolta hänellä on kokemusta yhden ottelun verran. Kuluneella kaudella joukkueen kapteeni tehtaili P21 SM-sarjassa 22:ssa runkosarjaottelussa 27 tehopistettä (20+7).

– WaSa-perhe teki minuun erittäin ystävällisen vaikutuksen heti alusta lähtien. Uskon, että seura on menossa oikeaan suuntaan. P21-joukkueessa haluan toimia johtajana ja nostaa joukkueen takaisin sinne, mihin se kuuluu, Heinonen kuvailee.

Silvosen ja Heinosen sopimuksien myötä WaSa:n paidassa pelaa ensi kaudella neljä suomalaista. Entiset OLS-hyökkääjät Asla Veteläinen ja Tuukka Kivioja edustavat myös sveitsiläisseuraa.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.