Liigat

Champions Cup pelataan ensi vuonna erikoisessa paikassa – ”Tappioita tässä pyritään minimoimaan”

26.06.
2022
Liigat

Champions Cup pelataan Ideaparkissa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn merkittävin seurajoukkueturnaus Champions Cup pelataan vuoden 2023 alussa (7.-8.1.) Suomessa ja Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa.

Turnaukseen osallistuvat miesten sekä naisten mestarit Tshekistä, Sveitsistä, Ruotsista ja Suomesta. Turnauksessa pelataan ensin välierät ja sitten finaalipelit.

– Vuoden 2023 Champions Cupissa on viimeisen kerran mahdollisuus nähdä neljän kärkimaan parhaat naisten ja miesten seurajoukkueet yhdessä paikassa saman viikonlopun aikana, sillä turnausformaattia ollaan uudistamassa kaudesta 2023–24 lähtien, kommentoi Suomen liiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta tiedotteessa.

Turnaus oltaisiin voitu mitellä myös Turun Kupittaalla, sillä Classicin miesten lisäksi mukana on naisten mestari TPS. Kupittaan areena on Suomen hienoimpia sisäpalloiluhalleja, kun taas Bläk Boks on monella tavalla huomattavasti vaatimattomampi. Katsomokapasiteettikin on vain 1200, eikä se täytä esimerkiksi liigafinaalien todellisia standardeja.

Turnaus on kuitenkin taloudellisesti haastava, ja tiedotteen perusteella arvioitiin, että tappiot ovat pienempiä Lempäälässä kuin Turussa. Kulujen lisäksi myös markkinointi otettiin yhdeksi asianhaaraksi.

– Kun neuvottelimme eri tahojen kanssa minkälaista taloudellista ja markkinoinnillista tukea nämä seudut voisivat tarjota Champions Cupille, valinta kallistui lopulta valinnan Tampereen seudulle ja Lempäälän Ideaparkiin. Champions Cup on investointi Salibandyliitolta, jota ei oikein millään saa voitolliseksi ja tappioita tässä pyritään minimoimaan. Mieluusti olisimme vieneet tämän tapahtuman Turkuun ja Kupittaalle, mutta lopulta ratkaisu tehtiin puhtaasti taloudellisin perustein, Ilmivalta selitti erikoista valintaa.

Ilmoittautumisaika Champions Cupiin päättyy 30.6.2022. Ensisijainen osallistumisoikeus on Top 4 -maiden mestareilla seuraavasti:

Suomi: TPS (naiset) ja Classic (miehet)
Ruotsi: Team Thorengruppen (n) ja IBF Falun (m)
Sveitsi: Kloten-Dietlikon Jets (n) ja Grasshopper Club Zürich (m)
Tšekki: FBC Ostrava (n) ja Florbal Mlada Boleslav (m)

Champions Cupin voittaja sekä miesten että naisten sarjoissa saa palkintorahaa 10 000 Sveitsin frangia ja kakkonen 5 000. Otteluohjelma varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä. Koronaviruspandemian vuoksi edellinen Champions Cup pelattiin vuonna 2020.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen