Mielipiteet jakautuivat Jymyn pudotuspelipaikan suhteen – ”Liian pitkä kausi tulee”

Jymyn pudotuspelipaikan suhteen löytyi argumentteja molempiin suuntiin. Kuva: Juha Käenmäki

Jymyn pudotuspelipaikan suhteen löytyi argumentteja molempiin suuntiin. Kuva: Juha Käenmäki

Kysyimme viime viikolla viikon kysymyksenä, että ”Eteneekö Nurmon Jymy F-liigan pudotuspeleihin”?

Vastaajista 48,4% uskoi, että kyllä etenee. Vastaavasti 51,6% ei uskonut Jymyn pudotuspelipaikkaan. Kysymystä esitettäessä Jymy oli voittanut molemmat pelinsä, mutta viikonloppuna se kärsi kauden avaustappion SPV:tä vastaan.

Aiheesta virisi myös keskustelua foorumilla:

”Itse veikkaan, että liian pitkä kausi tulee. Ihan oikeasti toivon, että Jymy tulee osoittamaan minun olevan täysin väärässä, mutta silti, jotenkin en jaksa uskoa, että heillä on kokemusta vääntää tarpeeksi nopeasti heikot jaksot vahvoiksi,” Arto Kilponen sanoitti.

”Uskon, että Jymy on lähellä päästä pudotuspeleihin. Alkukauden lento ei kuitenkaan aivan riitä enää talvipakkasilla, joten vastaus on ei.Olen mielelläni väärässä, jos Jymy pudottaa viivan alle jonkun perinteisen pudotuspelijoukkueen. ,” Holden epäili.

Pekka oli eri mieltä epäilijöiden kanssa.

”En vähättele kokemuksen merkitystä mutta korostetaankohan sitä vähän liikaa. Nurmon joukkue painaa menemään nuoruuden innolla. Heillä on iso osa joukkueesta nuoria pelaajia jotka ovat tottuneet voittamaan. Ja maalintekijöitä näyttää löytyvän tällekin tasolle. Veikkaan että Jymy on heittämällä kahdeksan parhaan joukossa.”

”Jymy etenee pudotuspeleihin. Puolustuspelaaminen on hyvässä kunnossa ja nyt on kolme kentällistä jotka kykenevät tekemään myös maaleja. Tasapainoa alkaa olla ja nimen omaan kykyä ja halua puollustaa niillä heikoilla hetkillä,” Thompson linjasi.

Säählyä arvioi asiaa pitkän kaavan kautta:

”Kyllä voittava maalivahti on avainasemassa kun playoffseihin pääsystä puhutaan. Karjalainen voi tason säilyttäessään olla juuri se palanen, joka tuo ne ratkaisevat voitot, kuten rankkukisa Classic-pelissä osoitti. Toisaalta nuorella vahdilla taso voi myös vaihdella ja ohipelejäkin voi tulla.

Kyllä Jymyllä on kaikki palikat kohdallaan yltääkseen tasaiseen suorittamiseen runkosarjassa. Riittääkö se pudotuspeleihin, vaatinee hieman apuja päävastustajilta. Jos esim. Ervi ja OLS päättävät kontata kunnolla, Jymy saa mahdollisuuden.

Toisaalta Jymy on myös todella haavoittuvainen. Millä todennäköisyydellä esim. Hankkio pelaa ensimmäisen ehjän kauden urallaan? Nyt Vaarala sai kolmen ottelun kakun. Joo, ei ehkä kaada Jymyn koko peliä, mutta entäpä jos se olisikin ollut Hakanen tai Haveri? Ehkä se Jymyn akilleen kantapää saattaa löytyä penkin takaa. Kun se heikko jakso tulee kaudella tai jopa yksittäisessä ottelussa, löytyykö valmennukselta avaimia avata lukkoja riittävän nopeasti. Taannoin yksi valmennuksen keino herätellä joukkuetta oli tarjoutua eroamaan, joka seuran taholta torpattiin. Ei kovin käyttökelpoinen kikka joka kaudella.

Kuten sanottu, ennusmerkit avausviikonlopun jälkeen ovat hyvät, jopa loistavat. Moneen kysymysmerkkiin täytyy kuitenkin saada positiivinen vastaus ennen kevättä. Olisihan se hienoa nähdä kaksi play-off sarjaa Seinäjoella.”