Jesperi Lindfors nimettiin ensimmäistä kertaa MM-kisajoukkueeseen – “Olin tyytyväinen omiin näyttöihin”

Lindfors (vas.) oli keskiviikkona paikan päällä kertomassa mietteitään valinnasta. Kuva: Juha Hautakangas

Lindfors (vas.) oli keskiviikkona paikan päällä kertomassa mietteitään valinnasta. Kuva: Juha Hautakangas

Suomen maajoukkue marraskuussa Sveitsissä pelattaviin MM-kisoihin julkaistiin keskiviikkona. Tällä tiedolla viimeistä kertaa sinivalkoisia luotsaava Petteri Nykky nimesi kisakoneeseen viisi ensikertalaista, joista yksi on Oilers-kapteeni Jesperi Lindfors.

29-vuotiaana MM-tasolla debytoiva Lindfors kertoi ajatuksiaan Pääkallolle joukkueen julkaisutilaisuuden yhteydessä.

– Mahtava fiilis on tietenkin. Tämän eteen on paiskittu hommia, että pääsee edustamaan Suomea arvokisoissa. Nyt niin sanotusti työ palkitaan, mutta vielä pitää kuitenkin hommia tässä painaa, että se suurin tavoite, eli MM-kulta tulee.

Koko liigauransa Öljymiehiä edustanut Lindfors seurasi viime joulukuun kotikisoja varapelaajana, joten puolustaja on aikaisemminkin kolkutellut kisajoukkueen ovia. Lindfors totesi, että usko paikan suhteen on aina ollut vahva, ja sitä se oli myös tänä syksynä, kun kutsu viimein kävi.

– En tiedä, oliko tilanne nyt erilainen. Tietenkin muutamia lopetuksia tuli, että siinä mielessä oli. Kyllä mä kuitenkin koin, että omaan tekemiseen ja viisikossa toimimiseen pitää keskittyä. Se on se mun vahvuus. Sanotaan näin, että olin tyytyväinen omiin näyttöihin ja sitä kautta omaan panokseen ja siihen, mitä mä tonne annoin.

Lindforsin lisäksi Sveitsin lennolla on mukana neljä muuta ensikertalaista, joiden lisäksi kokoonpanoon mahtuu useampia jo arvokisoissa kokenut pelaaja. Puolustaja ei vielä osannut sen enempää sanoa, minkälainen hänen roolinsa tulee joukkueessa olemaan.

– Itse en sitä vielä tiedä, sitä pitää Nykyltä kysyä tarkemmin. Omat vahvuudet on kuitenkin siinä puolustuspelaamisessa ja viisikossa toimimisessa. Katsotaan, että mihin viisikkoon pääsee mukaan ja sitä kautta yritän tuoda omia vahvuuksia esiin ja tietenkin myös koko viisikon vahvuuksia.

– Siellä on muutamia ensikertalaisia ja kuitenkin sen lisäksi todella kokenutta arvokisakävijää. Kuten Lassi Toriseva tossa aikaisemmin sanoi niin nuori ja kokenut sekaisin, että erilaista.

Suomi kohtaa kisojen avausottelussa 5. marraskuuta Slovakian. Pelaajilla on siis vielä kuukausi aikaa hioa tekeminen siihen kuntoon, jossa sen pitää MM-turnauksessa olla.

– Odottavat fiilikset. Toivon vain, että kisat tulisi mahdollisimman nopeasti, ja pääsisi iskemään askiin Suomi-paita päällä. Innolla odotan, mutta kuukausi taitaa vielä olla aikaa, joten tässä ei auta muu kuin tehdä arjessa hommia niin hyvin kuin pystyy ja sitä kautta olla elämänsä kunnossa siellä.

Onko kultamitali ainoa tavoite?

– Ehdottomasti. Se on sen reissun ainoa tavoite.