Ruotsin sarjarakenteisiin tehtiin muutosehdotuksia – joukkueiden määrää ollaan vähentämässä

Ruotsin Superliigassa pelaa tällä hetkellä 14 joukkuetta miehissä ja naisissa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin salibandyliitto uutisoi aiemmin viikolla, että vuonna 2021 kilpailukongressin puolesta aloitettu sarjatutkinta on saatu päätökseen, ja sarjarakenteen muutosehdotukset on esitetty kaikille piireille.

Sarjatutkinnan pohjalta tehdyn ehdotuksen tarkoituksena on tarjota seuroille ja yhdistyksille paremmat olosuhteet sekä ammattilaistaa Ruotsalainen salibandy kokonaisuudessaan. Ehdotus perustuu yksittäisiin tapaamisiin ja keskusteluihin piirien kanssa sekä kyselyvastauksiin sarjojen joukkueilta.

– Olemme saaneet erittäin hyvää materiaalia ja palautetta siitä, mitä meidän pitäisi ajatella ja sisällyttää sarjatutkintaan, Ruotsin salibandyliiton liittohallituksen nimittämä tutkija Daniel Holm kertoi tiedotteessa.

– Työn aikana on tullut selväksi, että toimintamme laatua pitää teroittaa ja saada ammattimaisemmaksi, että tarkistamme sarjojen ja joukkueiden lukumäärän luodaksemme lisää otteluita, joilla on merkitystä, Holm jatkoi.

Kaksi muuta tärkeää parametria työssä on ollut tasa-arvoisempi urheilulaji naisille ja miehillä sekä järjestelmän luominen, joka houkuttelee yleisöä ja lisää median kiinnostusta sarjaotteluihin.

Tutkimuksen pohjalta päädyttiin seuraaviin ehdotuksiin:

Ruotsin Superliigan SSL:n miesten ja naisten sarjojen joukkuemäärää vähennettäisiin kahdella, jolloin sarjoihin jäisi 12 joukkuetta. Naisten Allsvenskan, toiseksi korkein sarjataso, muutettaisiin kahdeksi 12 joukkueen sarjaksi, mikä tarkoittaisi kahden sarjan ja kahdeksan joukkueen vähentämistä. Miesten Allsvenskan puolestaan supistettaisiin yhdeksi 12 joukkueen sarjaksi, mikä tarkoittaisi yhden sarjan ja 12 joukkueen vähentämistä.

Miesten ykkösdivisioona säilyisi nykyisessä muodossaan, ja lisäksi naisten ykkösdivisioonaan ja miesten kakkosdivariin tulisi uusi rakenne karsintapaikkojen jakamiseksi.

Liittohallitus ottaa seuraavaksi kantaa tutkimukseen ja päättää, pitäisikö ehdotus esittää kilpailukongresille 11. joulukuuta päätöstä varten. Mikäli kongressi äänestää liittohallituksen ehdotuksen puolesta, muutokset on tarkoitus ottaa käyttöön kaudella 2024-25, ja karsinta tapahtuu kaudella 2023-24.