Suomen kokoonpanosta putosi merkittäviä nimiä ennen Norja-ottelua – “Linjat kuumaksi myös Suomeen”

Petteri Nykky kommentoi Suomen pelaajatilannetta Norja-voiton jälkeen. Kuva: IFF

Petteri Nykky kommentoi Suomen pelaajatilannetta Norja-voiton jälkeen. Kuva: IFF

Suomi taisteli alkulohkon päätöskamppailussa 7-2-voiton Norjasta 14 kenttäpelaajan voimin, minkä jälkeen päävalmentaja Petteri Nykky linjasi, että pelaajiston suhteen lisäapuja soitellaan tarvittaessa Suomesta.

Ottelun alussa Suomelta nähtiin jälleen heikkoa tekemistä, ja ensimmäisen parikymppisen jälkeen lukemat olivat 1-0 norjalaisten hyväksi. Toisessa erässä sinivalkoiset saivat lopulta maalihanat auki, ja toiselle erätauolle siirryttiin Suomen 5-2-johdossa. Päätöserässä Norja ei saanut loppukiriä käyntiin, joten loppulukemiksi sinetöityi 7-2.

Suomen joukkueen kokoonpano eli pitkin päivää, mikä häiritsi joukkueen valmistautumista otteluun lähdettäessä. Aaro Astala, Lauri Stenfors sekä Ville Lastikka olivat kokonaan sivussa ottelusta, joiden lisäksi flunssasta kärsinyt Joonas Pylsy putosi pois kesken alkulämpöjen.

-Selkeästi hämäävästi vaikutti. Tuli niin myöhään se tieto. Meillä oli 15 äijää muutenkin vaan niin sitten mentiin 14. Jouduttiin vähän spekuloimaan ja pyöräytettiin aika pahasti kenttiäkin. Ehkä se vaikutti, mutta kyllähän pitäisi kuitenkin ymmärtää pelata viisikolla. Onneksi pelit kestää 60 minuuttia.

-Ollaan toiveikkaita. Täytyy ruveta laittamaan linjat kuumaksi myös Suomeen siltä varalta, jos tulee tällaisia. Ei me voida koko viikonloppua roikkua näin vähällä pelaajamäärällä, Nykky kommentoi Salibandyliiton haastattelussa Norja-voiton jälkeen.

Koko haastattelu on katsottavissa alapuolelta:

Suomi kohtaa perjantaina puolivälierissä Saksa-Kanada-ottelun voittajan.