Suomi jäi Sveitsin MM-kisoissa pronssille – katso koosteet kaikista Suomen otteluista

Suomi päätti turnauksensa voittoon. Kuva: IFF

Suomi päätti turnauksensa voittoon. Kuva: IFF

Suomen urakka salibandyn Sveitsin MM-kisoissa päättyi sunnuntaina voittoon pronssiottelussa Sveitsiä vastaan.

Alkulohkon ensimmäisessä kamppailussa Suomi kohtasi Slovakian, jonka se kaatoi vakuuttavalla esityksellä maalein 8-1. Toisessa ottelussa vastaan asettui kisaisäntä Sveitsi. Ottelun alku oli Suomelta täysi katastrofi, sillä 11 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 3-0 Sveitsin hyväksi. Suomi nousi avauserässä vielä maalin päähän, mutta ottelu päättyi lopulta Sveitsin 7-5-voittoon. Suomi palasi takaisin voittojen tielle alkusarjan päätöskamppailussa kaatamalla Norjan 14 kenttäpelaajan voimin maalein 7-2.

Pudotuspeleihin siirryttäessä Suomi paransi otteitaan huomattavasti. Puolivälierässä Saksa ei tuottanut vaikeuksia, ja Suomi eteni jatkoon 11-2-voitolla. Alkusarjan Sveitsi-tappio tarkoitti sitä, että Ruotsi tuli tällä kertaa vastaan jo välierässä. Haastajana otteluun lähtenyt Suomi oli iskussa, jolla länsinaapuri oli mahdollista kaataa. Ratkaisu venyi rankkarikisaan saakka, jonka päätteksi Ruotsi eteni kuitenkin jälleen finaaliin.

Sunnuntain pronssiottelu oli Suomen kolmas peli kolmen päivän sisään, mutta virtaa löytyi edelleen. Tehokkaan avauserän jälkeen Suomi johti Sveitsiä 3-0, ja toiselle erätauolle siirryttäessä tilanne oli 4-2 sinivalkoisten hyväksi. Isäntämaa käynnisti vielä takaa-ajon päätöserässä, mutta Suomen johto piti loppuun saakka, ja himmeimmät mitalit tulivat Suomeen loppulukemin 5-3.

Koosteet Suomen otteluista:

Alkulohko Suomi – Slovakia 8-1

Alkulohko Suomi – Sveitsi 5-7

Alkulohko Norja – Suomi 2-7

Puolivälierä Suomi – Saksa 11-2

Välierä Ruotsi – Suomi 4-3 rl.

Pronssiottelu Suomi – Sveitsi 5-3