Tshekki vastaantulija finaalissa – Ruotsi jyräsi jälleen salibandyn maailmanmestariksi

Ruotsi jyräsi finaalissa Tshekin yli. Kuva: IFF

Ruotsi jyräsi finaalissa Tshekin yli. Kuva: IFF

Ruotsi juhli salibandyn maailmanmestaruutta Zurichissä kaadettuaan Tshekin finaalissa lukemin 9-3.

Avauserässä Tshekiltä nähtiin fyysistä peliä, mikä johti heidän osaltaan ainoastaan hölmöihin jäähyihin. Ajassa 5.07 Matej Jendrisak tuomittiin ensimmäiselle istunnolle, jonka Tshekki vielä selvitti, mutta neljä sekuntia myöhemmin Malte Lundmark siirsi Ruotsin 1-0-johtoon.

Ajassa 13.05 Ruotsi kasvatti eron jo kolmeen maaliin, minkä jälkeen Filip Langerilla paloi hermot ja tshekkiläishyökkääjälle tuomittiin henkilökohtainen rangaistus vihellyksen jälkimainingeissa. Tällä kertaa Ruotsi rankaisi erikoistilanteen aikana, kun Emil Johansson viimeisteli illan toisen osumansa.

Ruotsin maalivahti Jon Hedlund nappasi erän aikana muutaman hyvän torjunnan, mutta neljä sekuntia ennen erän päättymistä Matyas Sindler rikkoi hänen nollapelin laukomalla Tshekin kannalta elintärkeän 4-1-kavennusmaalin.

Punapaitojen kavennusosuma jäi kuitenkin vain laihaksi lohduksi. Ajassa 24.58 Lundmark löi nimensä toistamiseen maalintekijöiden listalle Johan Samuelssonin taidokkaan syötön päätteeksi. Maalia tarkasteltiin videolta, mutta mitään epäselvyyttä siinä ei ollut.

Tilastojen valossa toinen erä oli Ruotsilta ylivoimainen. Pallonhallinta kääntyi Tshekille, mutta keltapaidat pitivät Tshekin lähes kokonaan poissa maalipaikoilta. Vajaa viisi minuuttia ennen toisen erän päättymistä Alexander Galante Carlström laukoi Ruotsin vielä 6-1-johtoon ja samoissa lukemissa siirryttiin myös toiselle erätauolle.

Tshekin ahdinko syveni entisestään kolmannen erän alussa. Linus Nordgren osui ensimmäisenä, minkä jälkeen Kevin Haglund vei Ruotsin jo 8-1-johtoon ajassa 45.33.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun loistavan turnauksen pelannut maalivahti Hedlund jouduttiin ottamaan loukkaantumisen takia vaihtoon. Hedlund jäi kuitenkin penkille seuraamaan finaalin loppuhetket ja pääsi osallistumaan kultajuhliin. Tolppien väliin vaihdettu Carl Bending Sörling joutui antautumaan viimeisen kympin aikana vielä kahdesti.

Galante Carlström viimeisteli Ruotsin viimeisen osuman tyhjiin, joten Zurichin finaalin loppulukemiksi sinetöityi 9-3.

Maailmanmestaruus oli Ruotsille toinen peräkkäinen. Kaikkiaan Ruotsi on juhlinut MM-kultaa miehissä kymmenesti.