Kyllä sählykansa tietää – F-liigan paras laukaus tulee Espoosta

Justus Kainulaiselle ei kannata antaa liikaa tilaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Justus Kainulaiselle ei kannata antaa liikaa tilaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime viikolla kysyimme F-liigan parasta laukojaa viikon kysymyksessä.

Ei ole valtava yllätys, että voiton vei Esport Oilersin Justus Kainulainen. Kainulainen sai kaikkiaan 34% äänistä mikä on paljon, sillä äänet jakautuivat 13 eri vaihtoehdolle. Maaliruisku on osunut tälläkin kaudella 22 kertaa (22+14). Urallaan Kainulainen on tehnyt 288 liigamaalia 188 otteluun.

Kakkosena listalla oli myös melko odotettu nimi. Tampereen Classicin Ville Lastikka keräsi kaikkiaan 24% äänistä. Lastikkakin tunnetaan laukauksen lisäksi maalintekotaidostaan. Lopen sniper on pelannut 163 liigapeliä ja osunut 196 kertaa.

Kolmas nimikin löytyi Classicista. Sami Johansson keräsi yhteensä 11% äänistä. Johansson on pelannut kaikkiaan 391 liigapeliä urallaan ja iskenyt niissä kaikkiaan 519 maalia.

Jonkin verran ääniä saivat myös TPS:n Miko Kailiala (8%), SPV:n Peter Kotilainen (4%), OLS:n Joni-Arttu Sieppi (4%), vapaavalintainen vaihtoehto (4%), Jymyn Jari Hankkio (3%), Happeen Teuvo Kinnunen (2%), LASBin Niko Einiö (2%), KrP:n Joona Rantala (2%) sekä Ervin Joakim Lund ja FBC Turun Aaro Ollikainen (1%).