Viikon kysymys: Pidätkö Champions Cupin uudistusta hyvänä?

Champions Cup uudistuu, mutta onko se hyvä asia? Kuva: Iines Koskinen

Champions Cup uudistuu, mutta onko se hyvä asia? Kuva: Iines Koskinen

Salibandyn Champions Cup uudistuu kaudelle 2023-24. Mukaan tulee kahdeksan joukkuetta neljästä lajin kärkimaasta eli Sveitsistä, Tshekistä, Suomesta ja Ruotsista ( 2 per maa).

Alueeellisessa puolivälierävaiheessa suomalaisjoukkueet kohtaavat koti- ja vieraspeleissä ruotsalaiskollegat. Tshekkiläiset ja sveitsiläiset joukkueet pelaavat puolivälierät vastakkain. Välierävaiheessa parit arvotaan, puolivälieristä eteenpäin päässeistä joukkueista. Välierissäkin pelataan koti- ja vieraspelit, mutta finaali on yksiosainen.

Tiettävästi elokuussa alkava uusi Champions Cup on kerännyt kritiikkiä varsinkin kustannustasonsa vuoksi. Aiemmin Champions Cup on pelattu yhden viikonlopun turnauksena. Toisaalta sitä on kiiteltykin siitä, että seurajoukkueturnausta viedään vihdoin uskottavampaan suuntaan lyhyen viikonlopputurnauksen sijaan.

Aihetta on spekuloitu aiemmin esimerkiksi Pääkirjoituksessa ja KalloCastissa. Mitä mieltä sinä olet?

Viikon kysymys: Pidätkö Champions Cupin uudistusta hyvänä?