Salibandyliiton vuoden 2022 tulos oli vielä paljon arvioitua heikompi – tällaisista summista on kyse

Kuvituskuva: salibandy.fi

Kuvituskuva: salibandy.fi

Salibandyliitto tiedotti maanantaina, että se on järjestänyt vuoden ensimmäisen hallituksen kokouksen.

Kokouksen merkittävin osuus koski talousasioita. Edellisen vuoden taloustilanteesta kerrottiin seuraavaa.

Toiminnanjohtaja raportoi, että vuoden 2022 vielä vahvistamaton tulos tulee muodostumaan huomattavasti enemmän alijäämäiseksi kuin mitä joulukuussa hallitukselle raportoitiin. Tuolloin arvio osoitti yli 300 000 euron alijäämää. Viime vuoden budjetti oli laadittu noin 150 000 euroa tappiolliseksi.

Käytiin yksityiskohtaisesti läpi negatiivisen tuloksen ja erityisesti budjettialituksen syitä. Päätettiin välittömästi, että alkaneen vuoden 2023 budjetin tueksi haetaan säästöjä vähintään 200 000 euron edestä kesäkuun loppuun mennessä. Tämän vuoden budjetti tähtää +50 t€:n tulokseen. Lisäksi talouden osalta edellytetään jatkossa jatkuvaa ja aikaisempaa tarkempaa kulu- ja budjettiseurantaa.

Päättyneen vuoden talouden tarkka tulos valmistuu alkuvuoden kuluessa ja se käsitellään valtuuston kokouksessa 22. huhtikuuta.

Pääkallon korviin on kantautunut luotettavista lähteistä, että tappiolukema olisi lopulta jopa noin 450 000 euroa, vaikka sitä ei liiton tiedotteessa vahvisteta. Aiempi arvio tappiotuloksesta olisi tiedon perusteella 150 000 euroa isompi kuin mitä arvioitiin ennakkoon. Koemme mediana, että tällainen seikka olisi asiallista kertoa myös Salibandyliiton asiakkaille eli pelaajille ja pelaajien vanhemmille.

Toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi talousasioita ja tulevaa kulukuuria seuraavasti:

– Kulukuuri koskettaa koko organisaatiota ja säästöjä haetaan kaikilta toimintasektoreilta. Yhteisenä ja kaikkia koskettavina säästökohteina voin mainita matkustamisen ja majoittumisen vähentämisen minimiin ja vastaavasti etäkokousten suosimisen sekä ulkopuolisten palvelujen käytön merkittävän vähentämisen. Jokaisella sektorilla on tarkemmat säästökohteensa, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi ja jatkoi:

– Tilannetta on käyty läpi työyhteisössä niin hyvässä hengessä kuin se tällaisessa tilanteessa on mahdollista ja nyt katsotaan eteenpäin. Vaikka tilanne on hankala, niin liiton toimintaa ja sen tavoitteita tämä ei vaaranna. Säästötoimenpiteiden talousvaikutuksia seurataan tarkasti kevään aikana ja tavoitteena on, että kesän jälkeen toimintaa voidaan jatkaa normaalimmin.