Erikoinen kohu Ruotsissa – tuomaria syytettiin pelaajan huijaamisesta arvonnassa

Arvonta aiheutti kohun Ruotsissa. Kuvituskuva: salibandy.fi

Arvonta aiheutti kohun Ruotsissa. Kuvituskuva: salibandy.fi

Ruotsissa on noussut erikoinen kohu naisten Superliigan puolivälierien osalta.

Sarjassa Täby-Falun päädyttiin ensimmäisessä pelissä rankkarikisaan. Rankkarikisaa ennen tuomari arpoi aloittajan, mutta kaikki ei näyttänyt menevän ihan oikealla tavalla sosiaaliseen mediaan jaetun videon perusteella, joka löytyy alta. Videota kun katsoo, niin näyttää siltä kuin tuomari vaihtaisi arvontaan käytetyn pillin kättä siinä vaiheessa, kun pelaaja päättää kumman käden valitsee.

Expressen kirjoitti aiheesta maanantaina ja jutussa arvontaan osallistunut ”uhri” eli Täby-kapteeni Lisa Carlsson kommentoi lehdelle tilannetta. Hän sanoi jutussa, että tulkitsee tilanteen kuten moni muukin eli siten, että tuomari vaihtaa pillin kättä vaivihkaa. Hän kuitenkin sanoi myös, että asiaa pitäisi kysyä tuomari Ludwig Broadhallilta.

Tuomarin näkökulma tilanteeseen selittää hämmentävältä näyttävää tapausta.

– Olimme jättäneet kolikon pukuhuoneeseen, joten arvonta piti tehdä pilleillä. Minulla oli kaksi yhteenliitettyä pilliä, jotka olivat liian suuria piilotettavaksi yhteen käteen. Kun selitin miten toimitaan, Täbyn kapteeni valitsi toisen käteni ohjeiden puolivälissä ja sanoin hänelle, että ”pian saatte valita”. Kun siirsin pillejä lisää, hän valitsi jälleen vasemman käteni.

– Ymmärrän täysin, että tämä ei mennyt hyvin ja minun olisi pitänyt suorittaa arvonta eri tavalla. Se oli minulta yksinkertaisesti typerää, että tapaus meni kuten meni, Brodhall selitti lehdelle.

Ruotsin liitosta todettiin lehdelle, että tuomaria ei epäillä mistään epäselvyyksistä. Samalla liiton puolelta kommentoitiin tapausta sellaisena, joka näyttää yhdestä kulmasta pahemmalta kuin mitä todellisuudessa onkaan. Arvonnassakin päätettiin lopulta vain siitä kumpi saa aloittaa rankkarikisan.

Sarjassa Täby on häviöllä Falunilla 2-0. Se hävisi rankkarikisan avauspelissä ja toisessa pelissä Falun oli edellä lukemin 3-1.