Huhumaa: Holopainen palaamassa Suomeen – suuntana vanha tuttavuus vai täysin uusi osoite?

Jyrki Holopaista huhutaan takaisin Suomeen. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Jyrki Holopaista huhutaan takaisin Suomeen. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Pääkallon Huhumaa-artikkelissa on vuorossa erääseen paluumuuttajaan liittyvä huhu.

Vakuuttavien huhujen mukaan kokenut puolustaja Jyrki Holopainen on palaamassa Suomeen. Holopainen on edustanut kaksi viimeistä kautta Sveitsin liigan Köniziä ja pääsi juhlimaan joukkueen kanssa muutama viikko sitten maan cup-voittoa.

Pääkallon tietojen mukaan Holopaisesta on tällä hetkellä erityisen kiinnostunut Jyväskylän Happee, joka on myös samaan aikaan Sveitsin maajoukkueessakin esiintyneen sentterin perässä. Happeeta Holopainen ei ole koskaan urallaan edustanut.

Sen sijaan Holopainen muistetaan eritoten SPV:stä, jossa hän pelasi 15 kautta ja jonka kanssa hän saavutti kahdeksan SM-mitalia (kolme kultaista). Holopainen käväisi kaudella 2020-21 lyhyellä visiitillä SPV:ssä, kun korona katkaisi Sveitsin pelikauden. Holopainen on myös Sveitsin mestari tuolta kaudelta.

OLS:aa kaksi kautta edustanut Holopainen, 35, on pelannut liigassa yhteensä 479 ottelua (147+185). Pääkallon arvion mukaan SPV:tä ei kannata jättää pois laskuista Holopaisesta puhuttaessa. Pohjalaisseura toimi sen verran pitkään puolustajan kotipesänä.

Holopainen on pelannut urallaan myös 9 maaottelua (2+1). Toistaiseksi viimeisimmät maaottelut hän pelasi koronakaudella 2019-2020.