Salibandyliitto haluaa vähentää palkkakulujaan – aloittaa muutosneuvottelut

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliitto tiedottaa aloittavansa muutosneuvottelut, joilla se tavoittelee vähintään 200 000 euron vuosittaisia säästöjä henkilöstökuluihin.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä 35 liiton organisaatioon kuuluvaa työntekijää. Muutosneuvottelut koskevat koko Salibandyliiton henkilöstöä lukuun ottamatta palkkioperusteisia valmentajia ja toimihenkilöitä.

Liiton tiedotteen mukaan samassa yhteydessä tarkastellaan myös liiton ja sen kokonaisuudessaan omistaman SSBL Salibandy Oy:n välistä työnjakoa sekä mahdollisiin tarkennuksiin liittyviä organisaatiovaikutuksia.

Viime vuodelta liitto teki 443 000 euroa alijäämäisen tuloksen.

Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi tiedotteessa, että muutosneuvottelut ovat aina valitettavia ja raskaita, mutta ratkaisuja on tehtävä katsoen pidemmälle tulevaisuuteen.

– Hallitus antoi asiassa yksimielisen tuen toiminnanjohtajalle. Meillä on yhdessä vastuu huolehtia salibandyn elinvoimaisuudesta ja joskus se tarkoittaa vaikeitakin päätöksiä, Salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori sanoo tiedotteessa.

Liiton mukaan muutosneuvotteluista mahdollisesti seuraavat toimenpiteet pyritään toteuttamaan viipymättä, viimeistään kesäkuun 2023 puoliväliin mennessä.