Mika Kohonen teki historiaa Ruotsissa – Kaupit liekeissä naisten finaalissa

Mika Kohonen on Ruotsin mestari myös valmentajana. Kuva: Juha Leskinen

Mika Kohonen on Ruotsin mestari myös valmentajana. Kuva: Juha Leskinen

Mika Kohosesta tuli lauantaina ensimmäinen suomalainen salibandyvalmentaja, joka on voittanut Ruotsin mestaruuden.

Kohosen Storvreta johti Falunia Superfinaalissa kolmoserän alussa jo 5-1, mutta Falun kiri vielä maalin päähän. Storvretan tehopelaaja oli Filip Eriksson (2+1). Miesten finaalia katsoi paikan päällä kaikkiaan 12 922 katsojaa.

Kohonen oli Storvretan päävalmentajana vasta ensimmäistä kauttaan, joten saldo päävalmentamisen osalta on kova. Kohonen on voittanut Ruotsin mestaruuden neljästi myös pelaajana Storvretassa ja Balrogissa.

Naisten finaalissa Kaupin siskokset olivat kovassa iskussa. Oona Kauppi osui kolmesti ja vastasi myös Thorengruppenin 4-3-voittomaalista kolmoserässä Pixboa vastaan. Veera Kauppi iski tehot 1+1 ja syötti voitto-osuman.

Suomalaisista myös My Kippilä ja Tuulia Aho voittivat mestaruuden. Thorengruppenille mestaruus oli kolmas perättäinen. Naisten Superfinaalia seurasi paikan päällä 10 489 katsojaa.