Suomelle niukka voitto U19-kisojen avauspelistä – Latvia kaatui lukemin 3-2

Suomi kaatoi Latvian MM-avauksessa. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Latvian MM-avauksessa. Kuva: IFF

Suomen miesten U19-ikäluokan salibandymaajoukkue aloitti Tanskan MM-kisat 3-2-voitolla Latviasta.

Avauserän jälkeen Latvia johti peliä Toms Keiransin maalilla. Toisessa erässä Joona Hokkanen tasoitti ja Teemu Karppanen (1+1) vei Suomen johtoon. Väinö Mertaniemen 3-1-osuma kolmoserän ensimmäisellä kympillä jäi lopulta pelin voittomaaliksi.

Ottelu ei ollut suomalaisittain läpihuutojuttu, sillä Touko Ojala joutui venymään 16 laukauksen tielle, siinä missä Sandijs Gabriels Silins pysäytti kutia. Latvia on majaillut viime vuodet U19-ikäluokan kärkinelikon takana ja on ollut viimeisissä kolmissa kisoissa viides.

Suomen lohkossa pelaavat myös Tshekki ja Puola. Tshekki aloitti turnauksen 18-2-voitolla ja johtaa lohkoa. Torstaina Suomi kohtaa Tshekin klo 14.00 alkaen ja se on katsottavissa IFF:n applikaation kautta.