Blogi: NAFL season 2

Yhdysvaltain salibandysarja NAFL jatkuu kesällä. Kuva: IFF

Yhdysvaltain salibandysarja NAFL jatkuu kesällä. Kuva: IFF

Kesä lähestyy ja niin lähestyy myös toinen NAFL-kausi. Tämän vuoksi Sami Ilonen palaa Pääkallon sivuille kynä ja maila kädessään.

Ilmat alkavat pikkuhiljaa lämpenemään ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Kesän mukana auringon lisäksi salibandykansan iloksi saapuu NAFL. Viime vuodesta on opittu paljon ja NAFL-johtoryhmä, ja joukkueiden omistajat ovat pitäneet lukuisia keskusteluja lajin viemisestä eteenpäin. Nyt toisen kauden lähestyessä on itsekin aika kaivaa kirjoituskone kaapista ja kertoa teille hieman missä mennään.

Ensinnäkin joukkueisiin on tullut muutoksia. Viime kauden neljästä joukkueesta on kasvettu tulevan kesän kuuden joukkueen sarjaan. Vanhoista seuroista jumbojoukkue Utah Raptorsin taival on ottanut paussin ja tehnyt tilaa uusille seuroille. Uusia seuroja on siis kolme, vahvasti suomalaisvetoinen Minnesota Growlers, Ohion ihme Aviators sekä jo viime vuonna tyrkyllä ollut Texas Tornadoes.

Toinen muutos on tullut sarjan pelijärjestelmään. Viime vuonna sahattiin koko manner läpi ja pelitapahtumat olivat erittäin tiukkoja 3 pelin settejä 2–3 päivään. Siinä oli jo nuoremmillakin nivelet kovilla. Tällä kertaa pelit pelataan vain kolmessa kaupungissa ja tuplapelipäiviä ei enää ole. Pelit pelataan edelleen tiukalla aikataululla, kun joukkueiden 12 peliä pelataan 17 päivän sisällä. Matkustusta on tosin karsittu isolla kädellä, kun pelikaupungit ovat järjestyksessä Austin, Teksas -> Orlando, Florida -> Fort Worth, Teksas.

Myös sarjan streamausta yritetään parantaa, jotta kotikatsomoihinkin saadaan pelin tunnelmat välitettyä viime vuotta paremmin. NAFL:n äänenä lähetyksissä jatkaa viime vuoden tapaan Tanner David.

Joukkueet ovat jo alkaneet tiputtelemaan sopimusuutisia ja allekirjoittanutkin on saanut nimen tuttuun tapaan Fort Worth Jaguarsin papereihin. Sopimusuutisia vois seurata esim. joukkueiden Instagram-tileiltä. Samoin meikäläisen matkaa voi tuttuun tapaan seurata Instagramista @samiilonen -tilillä ja siellä voi olla myös minuun yhteydessä, jos herää jotain NAFL-aiheisia kysymyksiä!

The weather is warming up and summer is on its way. With the summer sun, we get the new NAFL season to light up the floorball scene. We learned a lot from last year and the NAFL together with the team owners have held multiple meetings regarding on how to advance the sport in the US. Now as the second NAFL season is closing, it’s time for me to dig up my typewriter and let you know where we’re at.

First of all, there has been changes within the teams. We have grown from a 4-team league into a 6-team league. From the old teams, the last place Utah Raptors have taken a leave and will miss the upcoming season. That means we have 3 new teams, a Finnish-led Minnesota Growlers, the miracle of Ohio: The Aviators and Texas Tornadoes, which was already close to joining for the inaugural season.

Second chance has been made to the league schedule. Last year we traveled across the continent and the game events where very compact 3 game, 2–3-day events. Even our younger players joints were sore after those games. Now in this upcoming season, we will play in three cities, and we won’t have any more doubleheaders. It’s still a tight schedule as we play 12 games within 17 days. Travel distance is down though as the travel itinerary is set to be Austin, Texas -> Orlando, Florida -> Fort Worth, Texas.

The league is still working on improving the stream quality so that we can get the best experience to the home screens as well. Just like last year the voice of the NAFL will be the legend, Tanner David himself.

The teams have started announcing some player contracts and myself have managed to put my pen down on a new contract with the Fort Worth Jaguars. You can follow contract news on the team Instagram-accounts. Also, just like last year, you can follow my journey on Instagram @samiilonen. You can also contact me on there if you have any questions about the NAFL.