Loisto tekee jatkosopimuksia ja vahvistuu koko ajan, mutta jysäyttääkö se vielä yhden siirtopommin?

Palaako Iida Mettälä Suomeen? Kuva: Juhani Järvenpää

Palaako Iida Mettälä Suomeen? Kuva: Juhani Järvenpää

F-liigan naisten sarjan FBC Loisto on tehnyt hyviä hankintoja kautta 2023-24 ajatellen.

Paluumuuttajina seuraan on jo kiinnitetty Laura Pakarinen (UH BEO), Eeva-Maria Heininen (Basel), Ulla Valtola (KAIS Mora, Ruotsi) sekä Tuulia Lahti (UH BEO). Tuorein hankinta on Latvian maajoukkuepelaaja Klinta Martinjekaba.

Loisto on julkaissut myös paljon jatkosopimuksia. Tuoreimpia ovat Ella Virtanen, Ella Härkönen, Linnea Nevalainen, Iina Ranne, Martina Karvonen sekä Tessa Sauvonsaari. Roosa Airikkala nostettiin edustukseen omista junioreista.

Tähän mennessä paluun menneet pelaajat ovat olleet kovatasoisia. On kuitenkin mahdollista, että se jysäyttää vielä yhden siirtopommin, sillä Pääkallon tietojen mukaan Malmön Iida Mettälä on lähtökuopissa, ja paikallislähteiden mukaan tuleva osoite on hyvinkin mahdollisesti Suomessa.

Mettälä, 21, on maajoukkuepuolustaja, joka on pelannut kaksi kautta Ruotsin liigaa ja 52 ottelua (5+14). Mettälällä on kahden kauden verran naisten liigakokemusta Loistosta. Liigapelejä hän on pelannut 47 (16+16). Mettälä oli vuonna 2021 voittamassa Suomelle U19-ikäluokan MM-kultaa ja samana vuonna naisten MM-hopeaa.