Nelikko jättää KrP:n – Tuononen Oulusta maalivahtiosastolle

Morics Kruminsin komea liigaura päättyi pettymykseen. KrP kärsi jatkoaikatappion F-liigan seitsemännessä finaalissa. Kuva: Esa Takalo

Morics Kruminsin komea liigaura päättyi pettymykseen. KrP kärsi jatkoaikatappion F-liigan seitsemännessä finaalissa. Kuva: Esa Takalo

F-liigan hopeajoukkue Nokian KrP ilmoitti alkuviikosta, että ainakin neljä menneen kauden pelaajaa ei jatka joukkueessa ensi kaudella.

Kaikkien aikojen toiseksi eniten KrP-otteluita pelannut latvialainen Morics Krumins (s. 1992) jättää joukkueen yhdeksän kauden jälkeen. Krumins on pelannut seurassa 294 liigapeliä (113+96). Krumins saavutti seurassa kaksi SM-hopeaa, kaksi SM-pronssia ja kaksi Suomen Cupin hopeaa. Krumins siirtyy ensi kaudeksi ulkomaille.

Emil Eklund (s. 1996) lopettaa pelaamisen liigatasolla. Eklund on pelannut liigatasolla 210 ottelua KrP:ssa (29+29). Eklund edusti KrP:ta kaudesta 2017-18 ja on saavuttanut liigassa kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Myös Eklundilta löytyy kaksi cupin hopeaa. Eklund jatkaa salibandyvalmennuksen parissa KrP:n P19-joukkueen mukana.

Jere Koistinen (s. 2002) ei koskaan oikein löytänyt paikkaansa KrP:n edustuksesta. Pelejä seurassa kertyi yhteensä 72 (5+2). Kuopiosta ponnistanut Koistinen pelasi aiemmin 55 liigapeliä Welhoissa (11+7). Nuorukaiselle kertyi KrP-vuosilta kaksi SM-hopeaa. Koistisen ura jatkuu muualla.

Maalivahti Kaapo Kettunen (s. 1991) tuli tämän kauden alussa KrP-maalille avuksi, ja pelasi lopulta 17 runkosarjan peliä ja yhden pudotuspeliottelun. Vuosilta 2016-2020 hänellä oli liigakokemusta LASBista ja Steelersistä 93 ottelun verran. Kettunen pääsi tällä kaudella ensi kerran pelaamaan liigan pudotuspelejä ja saavutti myös uransa ensimmäisen SM-mitalin.

KrP julkaisi keskiviikkona myös yhden uuden tulijan. Maalivahti Roni Tuononen (s. 1994) siirtyy OLS:sta nokialaisten luukulle. Tuononen on pelannut OLS:ssa ja Welhoissa kaikkiaan 153 liigapeliä.

– Hyvät ajatukset siirrosta, kun vanha valmentajani Kainulainen otti yhteyttä, ja kertoi että haluaisivat minut mukaan jengiin leventämään maalivahtiosastoa. KrP joukkueena on varmasti voitontahtoinen ja nälkäinen, josta viimevuosina ollaan myös todisteita nähty. Henkilökohtaisella tasolla haluan kehittyä varsinkin urheilijana, jotta fysiikkapuoli saataisiin kuntoon ja ukko pysymään ehjänä koko kauden.

– Joukkueen osalta uskon että tavoitteet ovat todella selkeät, ja vain mestaruudesta lähdetään pelaamaan, ja sen eteen uskon koko joukkueen olevan valmis tekemään töitä entistä kovemmin. Pelillisesti tuon joukkueelle varmaa ja nopealiikkeistä maalivahtipeliä, ja myös reeneissä annan parhaan mahdollisen. Joukkuetoverina olen rento ja nöyrä ihminen, ja en hätkähdä pienistä. Tuon myös tietenko savolaista huonoa huumoria mukanani, Tuononen kommentoi seuran sivuilla.

Myöhemmin KrP kertoi vielä tehneensä 2+1-vuotisen sopimuksen Konsta Aron kanssa (s. 2003). Porilainen puolustaja pelasi kaudella 2021-22 Karhuissa 15 liigapeliä (2+5). Divarissa kertyi viime kaudella yhteensä 19 ottelua Karhut-paidassa.

– Todella hyvillä ja odottavilla fiiliksillä olen Näätiin tulossa. Tavoitteenani on ottaa yksi steppi eteenpäin urallani KrP:n riveissä, ja kehittyä kokonoisvaltaisesti pelaajana, sekä päästä näkemään mihin saakka omat rahkeet riittävät.

– KrP valikoitui joukkueeksi, koska kyseessä on hyökkäävä sekä erittäin taitava joukkue, johon uskon sopeutuvani hyvin. Lisäksi kotikaupunki Pori ei ole onneksi kovin kaukana, joten Tampereelle muuttokin oli helppoa. Joukkueeseen tuon rightin puolen osaamista sekä fyysisyyttä tulevalla kaudella.