Strandberg siirtyy Ruotsin huippujoukkueeseen – ”Halusin jatkaa pelaamista SSL:ssä”

Santtu Strandberg jatkaa peliuraa Falunissa. Arkistokuva: salibandy.fi

Santtu Strandberg jatkaa peliuraa Falunissa. Arkistokuva: salibandy.fi

Suomalainen salibandymaalivahti Santtu Strandberg, 32, jatkaa peliuraansa Ruotsin Superliigan Falunissa.

Falun on ollut kymmenen vuoden aikana maailman menestynein salibandyseura. Se on voittanut Ruotsin mestaruuden kuudesti ja Champions Cupin viisi kertaa tänä aikana. Viime kaudella joukkue voitti Champions Cupin ja Ruotsin cupin, mutta hävisi Superfinaalissa Storvretalle.

Strandberg edusti kaksi viime kautta Växjöä, ja saavutti seurassa Ruotsin cupin voiton. Suomen liigassa Strandberg on pelannut 313 liigapeliä Erässä, SSV:ssä, Viikingeissä ja ErVissä.

Esa Jussilan ensimmäisellä maajoukkueleirillä mukana ollut Strandberg solmi Falunin kanssa vuoden sopimuksen. Kilpailutilanne on kova, sillä Falunin ykkösvahtina on ollut pitkään Johan Rehn.

– Olen nähnyt Falunin yhtenä maailman parhaista joukkueista. Halusin jatkaa pelaamista SSL:ssä ja kun tilaisuus tarjoutui, oli Falun paras mahdollisuus ja ympäristö kehittyä pelaajana sekä oppia parhailta. Mielestäni Falun on ollut vaikein vastustaja SSL-vuosieni aikana. Maalivahtina on pitänyt olla hyvä päivä, että saa edes muutaman torjunnan Falunia vastaan, Strandberg kommentoi tiedotteessa.