Suomen mestarin sävelet lähes selvät – ”Puheet TPS:n “hajoamisesta” on voitu jättää täällä ihan omaan arvoonsa”

TPS julkaisi 26 pelaajan listan maanantaina. Kuva: Esa Takalo

TPS julkaisi 26 pelaajan listan maanantaina. Kuva: Esa Takalo

TPS julkaisi tämän hetken sopimustilanteensa kautta 2023-24 ajatellen.

Viikonloppuna se kiitti kahdeksaa pelaajaa, sillä Miko Kailiala, Mikko Hautaniemi, Juuso Varjokumpu, Janne Nurminen, Jaakko Hautamäki, Miikka Sokka, Tatu Kanervisto ja Ville Hirvisuo eivät jatka pelaavassa kokoonpanossa ensi kaudella.

Ensi kauden päävalmentaja ja joukkueen menneen kauden urheilujohtaja Perttu Kytöhonka myönsi TPS:n tiedotteessa, että joukkueesta lähti tärkeitä ja pelaajia ja kokemusta, musta muistutti myös siitä, että tilanne ei tullut yllätyksenä.

– Tämä tänään julkaistava ryhmä oli käytännössä kasassa jo ennen pudotuspelien alkua, joten puheet TPS:n “hajoamisesta” on voitu jättää täällä ihan omaan arvoonsa. Meille on ollut käytännössä parin vuoden ajan selvää, että kauden 22-23 päätyttyä meidän kokenutta osastoa siirtyy joko ulkomaille tai sitten kannustusjoukkojen puolelle. Tämä meidän ikoniosasto on ollut koko ajan avoin seuran suuntaan omista ajatuksistaan ja olemme tienneet missä mennään. Sen myötä joukkuetta on voitu rakentaa rauhassa ja harkiten.

Kaksi merkittävää tulijaa joukkueeseen ovat FBC Turusta siirtyvä hyökkääjä Pyry Kauppinen (s. 2002) sekä NLA:n Baselista Suomeen palaava Yannick Lindroos (s. 1998). Loput uusista pelaajista on nostettu käytännössä seuran junioreista. Tiedotteen perusteella jatkosopimusneuvotteluita käydään vielä Lauri Stenfosin ja Erik Storgårdsin kanssa.

Mielenkiintoisena lisänä voi pitää draft-valinta Willy Sedinin (s. 2001) liittymistä joukkueen kesäharjoitusvahvuuteen.

– Olemme viime vuosina onnistuneet varsin mainiosti seuran ulkopuolelta saapuneiden pelaajien kohdalla. Aleksi Ahokas, Jere Niemelä ja Peteris Trekse ovat kaikki ottaneet nopeasti paikkansa joukkueessa ja näyttäneet, että kykenevät sekä pelaamaan korkealla tasolla, että myös nostamaan omaa tasoaan.

– Yksi iso asia taitojen lisäksi on ollut, että olemme kiinnittäneet paljon huomiota siihen, että pelaaja sopii tyyppinä tähän joukkueeseen. Näen sekä Pyryn, että Yannickin kohdalla näitä ennusmerkkejä, Kytöhonka puntaroi.

Kytöhonka ottaa nyt päävalmentajan pestin, joka on hänelle ennestään tuttu. Vuoden valmentajaksi valittu Santeri Raatarila hyppää päävalmentajan paikalta osaksi valmennustiimiä. Viime kaudesta valmennustiimin mukana jatkavat Oskari Saari, Joni Koskimäki ja Juho Meuronen.

– Harvoin on seurajoukkuetasolla tällainen tilanne, jossa tylyt näytöt tiskiin iskenyt mestarivalmentaja haluaa olla mukana assistentin roolissa. Santeri (Raatarila) on kuitenkin poikkeuksellinen tyyppi ja TPS saa nauttia hänen aivoistaan myös tulevalla kaudella.

– Oskari Saari tuo mukanaan poikkeuksellisen laaja-alaisen näkemyksen urheilusta ja pääsi jo viime kaudella hyvin jengiin sisälle. Kesken kauden mukaan tullut Joni Koskimäki takaa ammattitaitoisen fyysisen valmentautumisen ja Juho Meuronen dominoi maalivahtivalmennusta, Kytöhonka kiitteli.

TPS 23-24 (sopimustilanne 29.5.)

Maalivahdit:
Fälden, Oskari
Kuisma, Olli

Kenttäpelaajat:
Abudu, Maleeq
Ahokas, Aleksi
Ekuri, Joonas (TPS-jun.)
Eronen, Aaro (TPS-jun.)
Haataja, Elias
Hirvisuo, Heikki
Hoikkanen, Janne
Kantonen, Kasperi
Kauppinen, Pyry (FBC Turku)
Koivisto, Aatu (TPS-jun.)
Koskinen, Joonas
Koskinen, Juho
Koskinen, Valtteri
Kulmala, Kasper
Laine, Olli
Lehtonen, Eetu (TPS-jun.)
Lindroos, Yannick (Unihockey Basel Regio)
Niemelä, Jere
Ojala, Tuomas
Rautio, Severi (TPS-jun.)
Rokala, Oliver (FBC Turku)
Suominen, Marius
Trekse, Peteris
Vesterinen, Waltteri

Try Out / harjoitusjakso:
Eloluoto, Lauri (SBS Wirmo)
Koski, Matias (SBS Wirmo)
Lehtinen, Jami (TPS jun.)
Sedin, Willy

Valmennus:
Koskimäki, Joni
Kytöhonka, Perttu
Meuronen, Juho
Raatarila, Santeri
Saari, Oskari

Joukkueenjohto:
Kallio, Elias
Kanervisto, Tatu
Laakso, Hannu