Salibandyn sanakirja: Puuhelmet

Puuhelmien ja salibandyn välinen liitto ei ole nykyisellään erityisen vankka. Kuvituskuva: salibandy.fi

Puuhelmien ja salibandyn välinen liitto ei ole nykyisellään erityisen vankka. Kuvituskuva: salibandy.fi

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Puuhelmien ja salibandyn liitolla viitataan varsinkin vuosituhannen vaihteen aikoihin, jolloin puuhelmien käyttäminen oli toki jossain määrin suosittua ihan yleisesti nuorison keskuudessa. Joka tapauksessa jostain syystä puuhelmet yhdistettiin nimenomaan salibandypelaajiin.

Puuhelmien käyttö ranteen tai kaulan ympärillä ei ollut tokikaan ainoa tuntomerkki tuohon aikaan. Myös ajankuvaan sopiva ”lippatukka” ja myös erinäiset hius- tai rannenauhat liitettiin nimenomaan salibandypelaajiin.

Puuhelmi-tyyli on hiipunut vuosien varrella, eikä vastaavaa tunnistettavaa ilmiötä ole syntynyt tilalle. Muotityylien on tapana kiertää kehää, joten ehkäpä tämäkin vielä palaa jossain muodossa.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.