Kaikki suomalaisjoukkueet putosivat Champions Cupista – Classicin johto ja jatkopaikka suli päätösvitosella

Classic taipui Ruotsin mestarille trillerissä. Kuva: IFF

Classic taipui Ruotsin mestarille trillerissä. Kuva: IFF

Kaikki neljä suomalaisjoukkuetta putosivat salibandyn merkittävimmästä seurajoukkueturnauksesta Champions Cupista puolivälierävaiheessa.

TPS oli sunnuntaina viimeinen joukkue, jolla olisi ollut sauma päästä jatkoon, mutta se hävisi kotonaan Falunille luvuin 4-6. Pelin puolivälissä tilanne näytti TPS:n kannalta hyvältä, kun Waltteri Vesterinen iski ylivoimalla kotijoukkueen 4-2-johtoon. Emil Lundmark toi ruotsalaiset maalin päähän vielä ennen viimeistä erää. Kolmannessa erässä Emil Johanssonin, Malte Lundmarkin ja Emil Lundmarkin (2+1) maalit veivät ruotsalaiset voittoon ja välieriin.

TPS olisi tarvinnut pelistä voiton, ja Falunille olisi jatkoon riittänyt myös tasapeli. Avauspelistä Suomen mestari paransi reippaasti, sillä sen Falun voitti luvuin 12-5.

Tampereen Classicin miehillä oli lauantaina sauma ottaa paikka Champions Cupin välierissä, sillä se lähti toiseen puolivälieräpeliin Uppsalaan takataskussaan 2-1-voitto avauspelistä. Se johti peliä viimeiselle vitoselle mentäessä 5-3, mutta Storvreta nousi vielä 6-5-voittoon Ondrej Nemecekin, Tobias Gustafssonin ja Otto Weidmanin maaleilla.

Classicille olisi riittänyt jatkopaikkaan tasapelikin, mutta Storvretan voiton myötä edessä oli jatkoaika. Sitä pelattiin hieman alle kaksi minuuttia, kun Simon Götz laukoi Storvretan välieriin. Classicin ja ottelun tehopelaaja oli Eemeli Salin 2+1. Ottelua seurasi paikan päällä 1220 katsojaa, mikä on elokuulle erinomainen lukema.

TPS:n naisten taival Champions Cupissa päättyi myös lauantaina. Kolmoserään mentäessä peli oli vielä 4-4, mutta Pixbo latoi lopulta taululle voittolukemat 9-4 ja jatkoi välieriin voittaen molemmat pelit yhteismaalierolla 22-10. Klara Loneberg oli ottelun tehopelaaja pistein 2+2.

Classicin naisten joukkueen reissu Uumajaan ei tarjonnut juuri ilon hetkiä, vaikka avauserässä lukemat olivat vielä tasaiset. Ruotsin mestari Thorengruppen rallatteli taululle lukemat 12-2 ja jatkaa välieriin kahden voiton turvin maalierolla 21-6. Nimekkään joukkueen tehopelaaja oli Mathilda Ekelinde pistein 1+3.

Ruotsalaisjoukkueiden välierävastukset tulevat toisesta ”lohkosta”, jossa kohtaavat Tshekin ja Sveitsin huippujoukkueet.