Rinne rehellisenä Champions Cupin avauspelin selkeästä tappiosta: ”Vähän oltiin arkoja”

Classic hävisi Thorengruppenille odotetusti Champions Cupin puolivälierien avauspelissä. Kuva: IFF

Classic hävisi Thorengruppenille odotetusti Champions Cupin puolivälierien avauspelissä. Kuva: IFF

Tampereen Classicin naisten Champions Cup-urakka alkoi 4-9-tappiolla kotikentällä.

Tulosta tuskin kukaan pitää erityisen isona yllätyksenä, kun ottaa huomioon, että Thorengruppen on tällä hetkellä maailman ykkösjoukkue.

– 9-4, niin eihän siinä vielä ihan täydellisesti ole onnistuttu haastamaan. Ihan hyvä näkemys saatiin siitä, että minkälainen vastus on kyseessä.

– Muutamat asiat yllätti kyllä ihan positiivisestikin, ja sitten näkin myös niitä seikkoja, joissa ollaan selvästi perässä, Classic-päävalmentaja Jarkko Rinne kommentoi avauspeliä.

Thorengruppenin tähtisikermä oli avauspelissä edellä varsinkin pallon kanssa.

– Yleisesti pallokontrolli ja pelinopeus oli heillä edellä. Sekä pallon kanssa että ilman. Vähän oltiin arkoja, ja pitää saada huomattavasti lisää painetta pallolliselle. Tarvitaan parempaa reagointia.

– Tekivät turhan helppoja maaleja usemman. Niistä pitäisi päästä pikku hiljaa eroon, jos meinaa tuolla tasolla pärjätä.

Classicilla on nuori joukkue, ja se lähtee Suomessakin takamatkalta varsinkin Turun Palloseuraan verraten. Thorengruppen on tästä vielä astetta kovempi vastustaja, mutta selkeään tappioon johtaneesta pelistä löytyi joitain onnistumisiakin.

– Oltiin valmistauduttu aika kovaan prässiin ja yritettiin myös painottaa enemmän sitä puolta, että päästäisiin paineen alta pois. Siinä ihan hyvin onnistuttiin ja pystyttiin luomaan maalintekopaikkoja ihan kiitettävä määrä.

– Pääosa tuli vielä käännöistä, mutta saatiin pari paikkaa vähän hitaammistakin hyökkäyksistä. Se antoi positiivista signaalia siitä, että tässä on mahdollisuus kehittyä vielä rajusti. Ei välttämättä viikossa, mutta saadaan ainakin suuntaa sille mihin meidän on mentävä.

Ehkä hiukan Rinteen kommenteistakin huokuu se, että Classic ei lähde toiseenkaan peliin ennakkosuosikkina. Jos se voittaisi pelin varsinaisella peliajalla, olisi edessä jatkoaika. Tehtävä ei tule olemaan helppo vierasreissulla, mutta kyseessä ei ole tietenkään mahdoton skenaario.

– Meidän pitää onnistua joukkueena molarista lähtien. Palloaikaa meidän pitäisi saada pikkuisen enemmän, että jos pysyttäisiin hetki siinä pelirytmissä niin, että ei ihan koko ajan puolusteta. Vastahyökkäyksiin tarvitsisi saada laatua vielä.

– Ylivoima oli sinällään ihan positiivinen asia ensimmäisessä pelissä, mutta tehot olivat kateissa. Ylivoimat ovatkin niitä tilanteita, jotka meidän pitäisi pystyä hyödyntämään, jos meinataan pelata voitosta, Rinne puntaroi.

Thorengruppen-Classic lauantaina klo 15. Ottelua voi seurata Suomessa SalibandyTV:n kautta.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen