Salibandyn sanakirja: Peittäminen

Laukauksen voi peittää monella eri tavalla, mutta useimmiten puolustava pelaaja on peittäessä toinen polvi maassa. Kuva: Anssi Koskinen

Laukauksen voi peittää monella eri tavalla, mutta useimmiten puolustava pelaaja on peittäessä toinen polvi maassa. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Laukauksen peittämiseen liittyvää sanastoa on julkaistu jo aiemmin. Varsinkin mansikoita syntyy peittäessä ja eritoten kanttaamisessa peittäminen vaatii puolustustaitoa ja malttia.

Itse peittäminen tai peittopelaaminen ylipäänsä ei ole niin yksinkertaista kuin äkkiseltään vaikuttaisi. Toisaalta peittäminen vaatii ylipäänsä uskallusta mennä pallon eteen, ja toisaalta myös oikea-aikaisuutta ja hyvää sijoittumistaitoa. Parhaat laukausten peittäjät tuntuvatkin osaavan tehdä itsesään ”isoja” ja ovat joidenkin mielestä ”aina” laukausten tiellä.

Vaikka peittämistä ja peittopeliä ei erikseen tilastollisesti mitata, niin parhaat laukausten pysäyttäjät ovat yleisesti ottaen joukkueissa arvostettuja pelaajia. Vähintään maalivahtien papereissa.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.