Salibandyn sanakirja: NHL-tuote

F-liigan draft on yksi askel kohti NHL-tuotetta. Kuva: Anssi Koskinen

F-liigan draft on yksi askel kohti NHL-tuotetta. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

NHL-tuote kuulostaa terminä erikoiselta, kun puhutaan salibandysta. Termipari juontaa juurensa HS:n Peter Vesterbackasta syksyllä 2018 tekemästä tästä haastattelusta. Vesterbacka ei ihan suoraan puhunut NHL-tuotteesta, mutta nosti NHL:n esille muutamaan otteeseen.

”Näen, että me pystymme oikeasti tekemään sellaisen NHL-tyyppisen kuvion. Minun roolini on tuoda sellaisia ajatuksia pöytään”, tuolloin SSBL Oy:n hallitukseen nimitetty Vesterbacka sanoitti jutussa.

NHL-tuotteeksi termi vääntyi oikeastaan salibandypodcast KalloCastin myötä, jossa sitä on sittemmin viljelty vuosien varrella tiheästi. Oman kortensa kekoon kantoivat myös lajin sosiaalisen median keskustelut.

Termi on jäänyt elämään ironisessa muodossa, mutta ainakin jotain NHL-tuotteeseen viittaavaa on jo nähty. Viime keväänä F-liiga järjesti oman pelaaja-draftin, joka ainakin osin muistuttaa NHL:n vuotuista draft-tapahtumaa.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen