Salibandyn sanakirja: Puolapuut

Puolapuut saattoi bongata esimerkiksi tämän syksyn Champions Cupin puolivälieräepeleissä. Kuva: IFF

Puolapuut saattoi bongata esimerkiksi tämän syksyn Champions Cupin puolivälieräepeleissä. Kuva: IFF

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Jokaisen jumppasalin vakivarustukseen kuuluu tietysti puolapuut. Puolapuiden seasta on monikin lajiin tutustunut saanut kaivaa palloa, ja varsinkin sählykentille nuo liikuntasalien vakivarusteet ovat olleet olennaisena osana estetiikkaa.

Varsinkin nykyisillä salibandy- ja liikunta-areenoilla puolapuita on jo hiukan vaikeampi bongata, mutta silloin tällöin niitä on edelleen nähtävissä. Salibandykentillä puolapuut kuuluivat lajin kuvastoon vielä hyvinkin vahvasti varsinkin 1980- ja 1990-luvuilla.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen