Salibandyn sanakirja: Lyijyttäminen

Lyijytystä tai ei, TPS juhli viime keväänä SM-kultaa. Kuva: Anssi Koskinen

Lyijytystä tai ei, TPS juhli viime keväänä SM-kultaa. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Lyijytys-termi hiipi varsinkin kaudella 2022-23 salibandykansan huulille. Ahkerimmin sitä viljeli salibandyasiantuntija Toni Lötjönen, joka kuvaili TPS:n pelityyliä lyijyttämiseksi. Termi ehkäpä kuvastaa parhaiten sitä, että TPS puolusti erittäin tiivisti ja fyysisesti, ollen samalla todella vaikea voitettava.

Se piti malttinsa myös pallon kanssa, jolloin se myös turhautti pallottomia vastustajia paikoin verkkaisellakin pelinrakentelulla. Oli se lyijyttämistä tai ei, niin kokonaissuoritus riitti historialliseen Suomen mestaruuteen. Tällaisessa brändäyksessä on aina vähän liiottelua mukana, ja TPS teki toki muutakin kentällä kuin ”lyijytti”. Yhtä kaikki, se jäi terminä elämään.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen