Classic rökitti vajaamiehisen Oilersin – tamperelaiset sarjan kärjessä joulutauolle

Oskari Heikkilä (etualalla) oli vireessä Oilersia vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo

Miesten F-liigassa pelattiin viimeiset pelit ennen joulutaukoa.

Torstaina miteltiin F-liigan kärkimatsi, jossa Oilers isännöi Classicia. Kotijoukkueen kannalta oli synkkiä pilviä taivaalla jo pelin alla, kun joukkueelta uupui viisi kärkipelaajaa pelikieltojen ja muiden syiden vuoksi. Classic rökittikin Oilersin maalein 10-4.

Classic vei peliä alusta alkaen, latoi avauserässä taululle 4-1 ja pelaili loppuun asti takuuvarmasti. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Oskari Heikkilä (3+0), Albert Koskinen (2+1), Nico Salo (0+3) ja Eemeli Salin (0+3). Classic nousi voitolla sarjakärkeen, ja se on pelannut ottelun vähemmän (20 peliä, 47 pistettä) kuin kakkosena oleva KrP (21 peliä, 45 pistettä). Oilers on kolmantena ja sillä on pelattuna kaksi peliä (19 peliä, 43 pistettä) vähemmän kuin KrP:lla.

Tiistaina miteltiin viime kevään finalistien TPS:n ja Nokian KrP:n välinen ottelu. TPS otti pelistä vahvan 5-2-voiton. TPS karkasi toisessa erässä kolmen maalin johtoon, ja pelasi tyylikkäästi puolustaen ottelun loppuun saakka. Aleksi Ahokas ja Peteris Trekse iskivät pelissä kaksi maalia mieheen, ja Jere Niemelä onnistui kolmen maalisyötön myötä.

TPS:n syksy ei ole ollut erityisen vahva ja joukkue majailee seitsemäntenä. KrP on Classicin jälkeen kakkosena sarjataulukossa.

Maanantaina Happee kurjusti EräViikinkien tilannetta voittamalla sarjajumbon kotonaan maalein 8-5. Happee johti peliä kahden erän jälkeen jo 7-2, mutta ErVi sai kolmoserässä pienoisen kirin aikaiseksi. Ottelun tehopelaajia olivat Jami Manninen (2+1), Niko Laiti (1+2) ja Matti Minkkinen (1+2).

Happee on parantanut vaikean alkukauden jälkeen ja on viidentenä sarjassa. EräViikingit on hävinnyt kuusi viimeistä peliään, ja kerännyt koko kaudella yhteensä kuusi pistettä.

Syksyn yhteenvetoa voit kuunnella KalloCastista

Viikon liigapelit
Happee-EräViikingit 8-5
TPS-Nokian KrP 5-2
Oilers-Classic 4-10

Miesten liigassa pelataan vielä kolme ottelua vuonna 2023 (29.-30.12.).

Vuoden viimeiset pelit:
29.12. 18.30 Happee-Classic
30.12. 15.00 SPV-OLS
30.12. 17.00 EräViikingit-Jymy

Koosteet: