Erinomaiset kaksi erää riittivät voittoon – Sveitsi kaatui lukemin 9-5

Suomi juhli voittoa Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Suomen ja Sveitsin naisten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan sunnuntaina Singaporen MM-kisojen alkulohkon ottelussa. Vahvasti kaksi erää pelannut Suomi voitti kamppailun maalein 9-5.

Suomi sai peliin erinomaisen alun. Peliä oli pelattu 2.43, kun Sveitsin puolustus rikkoi Milla Nordlundia maalipaikassa ja Suomi sai rankkarin. My Kippilä hoiti leiviskänsä vakuuttavasti, ja Suomi pääsi johtoon heti alussa. Toinen maali syntyi toisen kympin alussa, kun Ulla Valtola käänsi nopealla hyvällä syötöllä pallon Johanna Homille, joka viimeisteli keskustasta maalin kattoon.

Koko ensimmäinen erä oli suomalaisittain vakuuttava. Suomi piti palloa, ja tylsytti Sveitsin pelin käytännössä kokonaan. Suomi ei sinänsä luonut erityisen paljon maalipaikkoja itsekään, mutta hallitsi ottelun rytmiä ja puolusti erinomaisesti myös pallonmenetysten jälkeen.

Suomi jatkoi vakuuttavasti toisessa erässä. Alkuun iski Oona Kauppi, jolle paikan tarjoili Veera Kauppi loistavan yksilösuorituksen päätteeksi. Lisää löylyä tuli, kun Nordlund teki erinomaisen yksilösuorituksen ja petasi tyhjän maalin Sara Piispalle.

Viides maali syntyi vastaiskusta. Miisa Turunen tarjoili ja Oona Kauppi viimeisteli taidokkaasti. Vastaiskusta naulattiin myös kuudes maali. Mia Vallenius riisti, nosti ja syötti maalipaikan Meri-Helmi Höynälälle, joka ei erehtynyt. Veera Kauppi ja My Kippilä iskivät kertaalleen vielä erässä, ja molemmat maalit syntyivät laadukkaasta pallollisesta pelistä. Sveitsi kavensi erässä onnekkaasti, sillä pallo kimposi Suomen pelaajan lavasta verkkoon.

Toiselle erätauolle mentiin Suomen 8-1-johdossa. Sinivalkoisten esitys oli kaikilta kolmelta kentälliseltä ja maalivahti Krista Niemiseltä. Suomen hyökkäyspeli oli erittäin vakuuttavaa, ja puolustus toimi erinomaisesti.

Kolmanteen erään Sveitsi lähti rohkeasti pelaamaan ilman maalivahtia heti alusta asti. Suomella oli erän alkuun yksi ylivoima, mutta Sveitsi kesti sen. Alle viisi minuuttia oli erää takana, kun Celine Stettler kavensi tarkalla kudilla. Vain minuuttia myöhemmin Nathalie Spichiger kavensi Suomen ykköskentän hukattua pallon omalla alueella.

Sveitsi painoi Suomen niskaan erän mittaan ilman maalivahtia, ja se sekoitti Suomen peliä huomattavasti. Kyykkiminen laittoi Suomen myös peliä sekaisin, ja pallollisen pelin laatu heikkeni.

Viimeisellä vitosella Anja Wyss kavensi ilman maalivahtia, mutta Hanna Niemelä pääsi naulaamaan tyhjiin Suomen yhdeksännen osuman hieman myöhemmin. Stettler iski vielä kerran ilman maalivahtia, ja Sveitsi vei päätöserän nimiinsä maalein 4-1.

Suomen voitto ei ollut uhattuna, mutta kolmas erä jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Kokonaissuoritus oli kuitenkin hyvä varsinkin tasaviisikoin. Suomen tehopelaaja oli jälleen Oona Kauppi (2+1).

Tulos tarkoitti sitä, että Suomi varmisti jo paikan puolivälierissä ja on todennäköinen lohkovoittaja. Alkusarja päättyy maanantaina, kun Norja tulee vastaan klo 13 Suomen aikaa.