Kurinpito katsoi kaksi tapausta videolta: Alatalolle ja Juustilalle ei lisäseuraamuksia

Kuva: F-liiga

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio jätti antamatta lisärangaistukset kahdesta tilanteesta, jotka tapahtuivat miesten F-liigan ja miesten Divarin otteluissa.

Ensimmäinen ratkaisu koski tilannetta, josta Westend Indiansin Pieti Alatalolle tuomittiin pelirangaistus 1.12.2023 F-liigan ottelussa Indians–EräViikingit.

Kurinpitodelegaatio katsoi, ettei muille seuraamuksille ole aihetta, koska ”kyseessä ei ole sellainen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen tai väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä lisärangaistus”.

Divarin puolelta delegaatio arvioi LNM:n Santeri Juustilan toimintaa ottelussa LNM–Konnat. Kyseisestä tilanteesta pelikentällä ei tuomittu rangaistusta, mutta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio arvioi seuraavasti: ”Kyseinen pelitilanne on pelinomainen kamppailutilanne, jossa kumpikin pelaaja pyrkii suoriutumaan omassa pelitilanneroolissaan mahdollisimman hyvin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Juustila ryntää tilanteeseen turhan kovalla vauhdilla eikä täysin huomioi tilanteessa vastustajan turvallisuutta, joka edesauttaa tilanteessa syntyvää ikävää yhteentörmäystä.

Kurinpitodelegaatio toteaa kuitenkin, että kyseessä ei ole sellainen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen tai väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä rangaistus.”

Kyseiset tilanteet ovat katsottavissa alla olevilla videoilla.

Westend Indians-EräViikingit:

LNM-Konnat: