Salibandyn sanakirja: Alakiventie

Hawks pelaa kotipelinsä Alakiventiellä. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Helsingin Myllypurossa sijaitseva Alakiventie vilkkuu salibandykeskusteluissa kohtuullisen tiuhaan. Eikä sinällään ihme, sillä paikallinen Arena Center pitää sisällään Suomen Salibandyliiton toimiston. Tarkka osoite on Alakiventie 2.

Alakiventielle on annettu vähän samanlainen kaiku, kuin vaikkapa ”Arkadianmäelle”. Se on paikka jossa päätetään lajin asioista. Osa on vääntänyt osoitetta myös eri muotoihin, kuten ”Alakivenmäentie”. Kaiketi tällä termillä on haettu norsunluutornimaista vaikutelmaa.

On hyvä huomioida, että Alakiventiellä tapahtuva päätöksenteko ei rajoitu pelkästään Suomen asioihin, sillä samassa osoitteessa sijaitsee myös Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n toimisto. Salibandyhallista löytyy myös pelikenttiä, ja Divarissa pelaavan Hawksin kotiluola.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen