Kolmas naisten liigan päävalmentaja ilmoitti, ettei jatka kauden jälkeen – ”Tällä hetkellä haluan käyttää tuon ajan muihin asioihin elämässä”

Simo Leppänen toimii naisten U19-maajoukkueen päävalmentajana. Maajoukkueella on toukokuussa ikäluokan MM-kisat Lahdessa. Kuva: Anssi Koskinen

F-liigan naisten sarjan viimeisenä majaileva Welhot tiedotti keskiviikkona, että Simo Leppänen ei jatka joukkueen päävalmentajana ensi kaudella.

Leppänen on valmentanut naisten joukkuetta kaksi kautta, ja toimi sitä ennen kaksi kautta miesten edustusjoukkueen päävalmentajana.

– Nyt on omassa elämässä sellainen vaihe, että tuntuu oikealta hetkeltä jättää seuravalmennus ainakin tällä erää tauolle. Valmentaminen on edelleen mahtavaa ja liekki siihen ei ole sammunut. Ajankäytöllisesti valmentaminen vie todella paljon aikaa (melkein ympäri vuoden, viikonloput jne.) ja tällä hetkellä haluan käyttää tuon ajan muihin asioihin elämässä.

– Vuodesta 2005 saakka olen yhdellä armeijan välivuodella valmentamista saanut tehdä niin kyllä tässä pieni paussi voi tehdä myös hyvää. Saa purkaa omia ajatuksia menneiltä vuosilta ja yrittää näin kehittää omaa valmentajuuttaan eteenpäin, Leppänen kommentoi tiedotteessa.

Leppänen toimii tällä hetkellä Suomen U19-ikäluokan naisten maajoukkueen päävalmentajana. Tiedotteessaan Welhot kertoi, että se on käynnistänyt uuden päävalmentajan rekrytoinnin.

Aiemmin tämän kauden aikana Tampereen Classicin Jarkko Rinne ilmoitti, että ei jatka joukkueen päävalmentajana. Vetovastuun ottaa valmennusryhmään kuuluva Juho Syvänen. FBC Loistossa peräti 28 vuotta valmentanut Matti Pienihäkkinen kertoi pari viikkoa sitten Turun Sanomille, että ei jatka turkulaisjoukkueen päävalmentajana ensi kaudella.