Mäkelän kommentit kurinpidon arviointiin – ”Katsoimme tässä syntyneen epäilyn”

Kuva: F-liiga

F-liiga tiedotti tiistaina, että pääsarjapäällikkö Joni Toivola ja F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen ovat vieneet EräViikingit-päävalmentaja Miro Mäkelän sunnuntaiset kommentit Kilpailu- ja kurinpitoryhmän tarkasteluun.

Mäkelä kommentoi sunnuntain SPV-pelin tuomaritoimintaa suorasanaisesti lehdistötilaisuudessa.

– Se täytyy tässä kohtaa sanoa, että siellä on kolmas joukkue siellä kentällä ja en tiedä oliko sieltä kuuluisalta jätesäkin pohjalta, mutta järkyttävä suoritus tuomariparilta. Käsittämättömiä vihellyksiä jatkoajalla muun muassa.

– Voi olla toki, että mä en ymmärrä salibandyn sääntöjä enää nykypäivänä, mutta esimerkiksi tilanne mikä me haastettiin, jos sä noin saat pelata niin sit mä en osaa sääntöjä. Mä oon väärässä paikassa. Todella huono suoritus heiltä ja tietyllä tavalla pilasivat hyvän urheilutapahtuman, ja olivat aika isossa osassa, kun pisteitä ratkottiin, päävalmentaja puhisi.

Pääsarjapäällikkö Toivola perusteli päätöstä seuraavasti:

– Ottelussa ei ollut otteluvalvojaa, joten kommentin saattaminen mahdolliseen tutkintaan tuli käytännössä tehtäväksi meidän päätöksellämme.

– Taannoisessa Happeen kapteenin kommenttien tapauksessa jäi osittain auki, arvosteltiinko erotuomariasettelua vai erotuomareita, mutta katsoimme tässä syntyneen epäilyn, että suoraan erotuomareihin kohdistui epäasiallista arvostelua.

– Olemme halunneet ja haluamme edelleen mahdollistaa pääsarjaotteluiden rikkeet tutkittaviksi, jotta sallitun ja kielletyn rajat tulevat selviksi ja samalla näemme, onko säännöissä tarvetta täsmennyksiin tai muutoksiin.

Mäkelän käyttämä termi ”jätesäkin pohjalta” on tuttu tältä kaudelta, kun Jonne Junkkarinen käytti sitä Happee-Classic-pelin tuomareista. Junkkarinen jäi tilanteesta rangaistuksetta, eikä tilanne käynyt edes kurinpidon arvioitavana.

Viikonloppuna myös OLS-TPS-pelissä räiskyi, mutta sekään tapaus ei mennyt kurinpitoon.

Huom. Pääsarjojen sarjamääräysten 51.4 §:n mukaan lehdistötilaisuudessa, mediassa ja sosiaalisessa mediassa annetut lausunnot käsittelee F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä.