Nokian KrP julkaisi jatkosopimuksia ja farmiyhteistyön – ”Paikoin askel Suomisarjan ja liigan välillä voi olla melko suuri”

Joonatan Kovanen jatkaa KrP:ssa ainakin kaksi kautta. Kuva: Henri Keränen

Maalivahti Miro Tuomala (1 vuoden sopimus) ja kenttäpelaajat Joonatan Kovanen (2 vuotta) sekä Juuso Ahola (2 vuotta) jatkavat Nokian KrP:ssa.

Tuomala, 27, on pelannut Happeessa ja KrP:ssa 270 liigapeliä. Palkintokaapista löytyy yhden SM-kullan lisäksi, neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

– Hyvät fiilingit jatkopahvista. Viimekauden ongelmat alkaa pikkuhiljaa helpottamaan, ja kroppa tuntuu vahvemmalta päivä päivältä. Tämän myötä tuntui luontevalta vielä jatkaa huipputasolla pelaamista, sekä päästä näkemään Nokian uuden hallin kirkkaat valot ensikaudella. Tulevalla kaudella joukkueen jahdataankin sitten ensimmäistä kertaa kolmea pokaalia, sillä Näädäthän lähtevät ensikaudella myös Eurooppaan, Tuomala kommentoi ja viittasi joukkueen cup-voittoon.

Kovanen, 24, on edustanut pääsarjaurallaan NST:tä ja KrP:ta. Laituri on pelannut 210 liigapeliä (135+117) ja saavuttanut kaksi SM-hopeaa sekä yhden pronssin. Kovasen kentällisestä tutut Joona Rantala ja Mikko Laakso ovat tehneet jatkosopimukset jo aiemmin.

– rittäin hieno fiilis jatkaa työntekoa Näädissä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Alusta asti on itselle ollut selvää, että tässä kohtaa Suomessa on vain yksi joukkue, jota haluaa edustaa. Ensi kautta silmälläpitäen odotan kovasti miltä näyttää Nokian uusi palloiluhalli, josta on jo vuosia puhuttu. Tavoitteena on olla Suomen paras joukkue tänä keväänä, ja myöskin jatkossa.

Ahola, 20, on pelannut liigassa 87 peliä (56+63) Karhuissa ja KrP:ssa. Ahola on saavuttanut KrP:ssa SM-hopean.

– Ajatukset sopimuksesta hyvät, ja on hienoa jatkaa Näädissä. Sopimus oli todella helppoa tehdä, sillä joukkueessa on hyvä olla. KrP on ollut itselle loistava paikka kehittyä, ja arkitekemisen laatu on erinomaista. Henkilökohtaisella tasolla ja joukkueena odotan seuraavilta vuosilta, että saamme ulosmitattua kaiken potentiaalin mitä vielä pankissa on. Ja todetaan loppuun vielä porilaisittain, että ”tul ny hallil kattoo pelei”.

KrP kertoi tällä viikolla myös solmineensa farmisopimuksen O2-Jyväskylän kanssa kesästä 2024 alkaen.

– Uskon tulevan kauden yhteistyön Amppareiden kanssa olevan hedelmällinen kummallekin osapuolelle, sillä kummallakin seuralla on sen myötä edellytykset kyetä mahdollistamaan otteluita pelaajilleen näille parhaalla mahdollisella sarjatasolla kehityksen takaamiseksi. Molemmilla seuroilla on joukkue Suomisarjassa, joka on osoittautunut hyväksi sarjaksi kehittyä ja saada miesten pelejä SM-sarjaa ikäluokissaan pelaaville junioripelaajille, mutta paikoin askel Suomisarjan ja liigan välillä voi olla melko suuri.

– Yhteistyö tuo mahdollisuuden meidän pelaajille päästä haistelemaan divarivauhtia, joka täydentää meidän sapluunan tulevaisuuden osalta hyvin pelaajien tasoon sopivien pelien mahdollistamisen suhteen, ja toisaalta me myös voimme tarjota mahdollisuuksia potentiaalisille Amppareiden liigapelaajille vähintäänkin päästä tunnustelemaan liigavauhtia, ja kuka ties uran ensimmäisiä liigaminuuttejakin, jonka jälkeenhän mikä vain on mahdollista, seuran toiminnanjohtaja Mika Myllyniemi kommentoi.