F-liiga ottaa aikalisän ottelumäärien osalta – taustalla seurojen aktiivisuus

Keskustelua sarjajärjestelmästä halutaan jatkaa. Miesten liigaseurat ovat ottaneet asiassa aktiivisen roolin. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

F-liiga tiedotti melko kryptisesti perjantaina, että keskustelu kauden 2024-25 otteluohjelman osalta jatkuu.

Pääkallon tietojen mukaan taustalla on ollut ensisijaisesti liigaseurojen halu jatkaa keskustelua ensi kauden sarjajärjestelmästä ennen lopullisia päätöksiä. F-liigan johtoryhmän päätös jatkaa 33 ottelun runkosarjalla eteni jo esiteltäväksi Salibandyliiton hallitukselle, mutta nyt prosessi on laitettu jäihin.

Syynä on se, että lopulta yli puolet seuroista ei halunnut jatkaa 33 pelin järjestelmällä. Pääkallon tietojen mukaan päätökseen tyytymättömät seurat koostivat myös vaihtoehtoisen mallin runkosarjan läpivientiin. Siinä 12 joukkueen runkosarjassa pelataan 27 peliä itä-länsi- aluelohkomallissa.

Yleisesti ottaen pääosa seuroista haluaa ensisijaisesti jatkaa keskustelua sarjajärjestelmästä. Osa seurojen edustajista on nostanut pöydälle myös sarjan joukkuemäärän kasvattamisen. Kaiken kaikkiaan vaikka liigassa jatkettaisiin 33 ottelun runkosarjalla, on sovittavaa vielä siitä kuinka pitkä kaudesta muodostuu, ja minä viikonpäivinä pelataan. Tällä hetkellä pelataan lähes jokaisena viikonpäivänä.

Tiedotteen paljastavin anti löytyi sen lopusta: ”Salibandyliiton hallitus käsittelee tuoreen F-liigan miesten sarjan sarjajärjestelmä -esityksen kaudelle 2024-25 maaliskuun kokouksessaan.”

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että sarjajärjestelmäasiassa on otettu liigan osalta aikalisä, vaikka alkuviikosta annettiin sellainen kuva, että asia on loppuunkäsitelty. Olennaiseksi tapahtumaksi muodostunee eritoten miesten sarjan joukkueiden yhteinen palaveri Tampereella 6.3.