Krister Savosen haastattelusta kaikkien aikojen kuunnelluin Pääkallon podcast -jakso – ”Hienoista sanoista myös tekoihin”

Krister Savosen podcast-vierailu kiinnosti laajasti salibandyväkeä. Arkistokuva: salibandy.fi

Krister Savonen vieraili viime viikolla Kelpaako piste?-podcastissa kertomassa aivovammastaan ja salibandyn turvallisuudesta.

Jakson alkuun Savonen kävi läpi omaa tapaturmaansa ja sen jälkeen tapaturman seurauksia omassa arjessa pysyvän aivovamman ja mielenterveysongelmien kanssa. Savonen kertoi muun muassa siitä miten pahoja taloudellisia tappiota loukkaantumisesta ja sen jälkeisestä kuntoutuksesta seurasi.

Tuore Liisa Kaihuan aivotärähdystapaus herätti jaksossa keskustelua lajin turvallisuustilanteesta ja olosuhdetilanteesta. Savosella oli asiaan paljon painavaa sanottavaa.

Viime viikonloppuna julkaistu jakso herätti paljon huomiota ja keskustelua heti julkaisun jälkeen. Moni kommentoi painokkaasti olosuhteiden ja turvallisuuden parantamisen puolesta.

Salibandyliitosta viestittiin asiaan liittyen X:ssä tällä viikolla, ja esimerkiksi turvallisuusasioihin luvattiin konkreettisia päätöksiä lähiviikkoina.

Kyseinen jakso nousi viikon aikana kaikkien aikojen kuunnelluimmaksi Pääkallon podcast-jaksoksi kaikilla Spotifyn mittareilla. Savonen sanoitti tymäkän podcastin jälkeisiä tunnelmiaan seuraavasti.

– Fiilis podin jälkeen oli samaan aikaan vähän ahdistunut ja hyvä, koska tiesin että oikealla asialla ollaan.

Savonen on saanut vierailustaan palautetta, ja toivoo keskustelun johtavan tekoihin.

– Palaute on ollut pelkästään positiivista ja ihmiset on kiitelly avoimuudesta ja rohkeudesta. Niistä viesteistä kiitokset kaikille. Hyvä että on herättänyt keskustelua ja toivotaan, että päästään hienoista sanoista myös tekoihin. Ei myöhemmin, vaan heti.

Jakson voit kuunnella tästä. Tuore Kelpaako piste?-jakso julkaistaan sunnuntaiaamuna.