Luukkonen runkosarjan loppulaukasta: ”Ohut unelma pudotuspeleistä on edelleen elossa”

FBC Turun runkosarja on sujunut heikosti, mutta selviääkö joukkue karsinnoista? Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigassa pelataan tulevina viikkoina ratkaisevat pelit runkosarjan sijoitusten osalta.

Pääkallon asiantuntija Heikki Luukkonen vastaili kysymyksiin koskien avoinna olevia sarjasijoituksia, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

Oilersin ja Classicin välillä käydään ihan uskottava taistelu runkosarjan voitosta. Kumpi vetää tässä pidemmän korren ja miksi?

– Sarjan kannalta on tärkeää, että runkosarjan loppusuoralle riittää vielä panoksia. Arvelen, että saavutettu etu pitää ja Classic pääsee paalupaikalta pudotuspeleihin.

Nelossija ratkotaan näillä näkymin TPS:n ja Indiansin välillä. Indians on ollut koko kauden vahvasti top4, mutta tuleeko TPS vielä kalkkiviivoilla ohi?

– Taistelu kotiedusta on hyvä testi Indiansin henkiselle kantille ja uskon edelleen, että pudotuspelit alkavat Otahallissa. Indiansin ja TPS:n välistä paremmuutta saatetaan mitata jo puolivälierissä.

LASBilla on seitsemän pisteen ero pudotuspeliviivaan, mutta OLS:aa helpompi ohjelma. Uskotko, että LASB pelaa pudotuspelejä tällä kaudella?

– LASB on piristynyt ja ohut unelma pudotuspeleistä on edelleen elossa, vaikkei toki omissa käsissä. Runkosarjan loppusuoralla jäljellä on kolme vierasottelua, joissa häntäpään joukkueet pääsevät pelaamaan vailla suurempia panoksia. OLS voi sinetöidä paikan auringossa raapimalla pisteitä suosikeilta sopivassa haastajan roolissa. Oulussa nähdään tänäkin keväänä pudotuspelejä.

ErVi ja FBC Turku karsivat tälläkin kaudella, mutta putoaako jompi kumpi tällä kertaa?

– Molemmat joukkueet saivat viime kaudella karsintakokemusta, josta on hyötyä kevään ottelusarjoissa. Limingassa kuilun partaalta ErVin pelastanut konkariosasto on eläköitynyt ja nyt eturiviin tulisi astua uusia johtajia. Pelillisesti helsinkiläisten otteissa on ollut valon pilkahduksia, mutta henkistä kanttia ei ole vielä runkosarjassa päästy mittaamaan.

– FBC Turun kausi on ollut synkkä. Joukkueen pelikirja on ohut, eikä muutosvalmiutta ole valmisteltu kevään ottelusarjoihin. Viime kauden karsintojen johtavat pelaajat ovat edelleen mukana ja viime kevääseen peilaten joukkueen materiaali on jopa leventynyt.

– Liigajoukkueiden materiaalietu Divarijengeihin näkyy niin kärjen terävyydessä, kuin rosterin leveydessä. Pienoisena riskinä molemmilla on maalivahtiosasto, sillä erinomaisten ykköshevosten takana on kysymysmerkkejä, joita ei haluta arvuutella panosten ollessa tapissa.

– ErVi ja FBC ovat suosikkeja säilyttämään paikkansa, mutta ottelusarjoissa kysytään henkistä kanttia, jota runkosarjassa ei ole mitattu. Vaikka liigajoukkueet ovat ilmiselviä suosikkeja säilyttämään paikkansa, niin aavistelen että tasonmittauksen myötä nousu F-liigaan realisoituu tänä keväänä.

Joukkueiden sijoitukset ovat jo käytännössä muodostuneet. Mikä joukkue on tarjonnut positiivisimman yllätyksen?

– Classic on runkosarjan alun haasteiden jälkeen esiintynyt vakuuttavasti, vaikka joukkue on kärsinyt useista avainpelaajien poissaoloista. Nuhruisen viime kauden jälkeen Classic on jälleen palannut tasolleen ja kantaa mestarisuosikin viittaa.