Porvoon suunnalta kuuluu ikäviä huhuja, mutta tulevaa ei murehdita liikaa: ”Pelataan tämä kausi ensin”

PSS:n viime kausi päättyi pronssijuhliin. Tämä kausi ei ole liikaa ilonaiheita tarjonnut, ja tulevaisuuden suhteen on kysymysmerkkejä. Kuva: Jarmo Koskela

Porvoon Salibandyseuran taloudellinen tila on puhuttanut viime aikoina. Huhujen mukaan jopa seuran naisten F-liigajoukkueen tulevaisuus on vaakalaudalla.

Joukkue on ottanut selvän taka-askeleen myös kentällä. Seitsemäntenä runkosarjassa majaileva joukkue on viimeksi sijoittunut top 3:n ulkopuolelle kaudella 2016-2017.

PSS:n puheenjohtaja Jenna Perokorpi ei halua kommentoida huhuja taloudellisen tilan todellisuudesta, mutta myöntää vaikeuden löytää joukkueelle taustajoukkoja.

– Ei meillä ole mitään sellaista kerrottavaa, mitä pitäisi kommentoida. Huhuja voi aina liikkua. Isompi riski on se, että meillä on muutama ihminen jotka hoitavat naisten taustoja, ja se että löydämmekö tarpeeksi vapaaehtoisia taustalle liigajoukkueen pyörittämiseen, Perokorpi kertoo.

PSS ei olisi ensimmäinen joukkue F-Liigassa, jolla on taloudellisia vaikeuksia. Miesten F-Liigassa pelaavan Happeen talousvaikeuksista on puhuttu paljon, sillä koko seuran tulevaisuus on vaarassa maksamattomien laskujen takia. Kärsijänä on ollut niin edustusjoukkue kuin myös seuran juniorit.

Perokorven mukaan PSS toimii järjestelmällä, jossa jokainen joukkue on itse vastuussa varojensa hankinnasta. Siinäkin tapauksessa, että F-liigajoukkue kokisi taloudellisia vaikeuksia, sillä ei ole vaikutuksia seuran muihin joukkueisiin.

Täysi fokus kuluvaan kauteen

Valmistautuminen seuraavaan kauteen alkaa usein jo edellisen ollessa käydessä, ja varsinkin tähtipelaajien jatkosta sovitaan usein jo hyvin ajoissa. Viimeisen viikon aikana F-Liigan kärkiseurat Classic ja TPS ovatkin molemmat julkaisseet tukun jatkosopimuksia.

Porvoossa kuitenkin keskitytään kuluvan kauden läpivientiin, eikä keskitytä liikaa tulevaan. Myöskään valmennusta ei ole ensi kaudelle vielä valittu, vaan valinta tehdään vasta tämän kauden jälkeen.

– Pelataan tämä kausi ensin ja rakennetaan sitten uutta, kun tämä on ensin saatu päätökseen. Runkosarja on vielä kesken. Katsotaan playoffit ja niiden jälkeen mietitään uusia kuvioita, Perokorpi sanoo.

Yksi asia on kuitenkin varma: puheenjohtaja Perokorpi luottaa, että ensi syksynäkin Porvoossa pelataan F-Liigaa.

– Totta kai pelataan, hän vakuuttaa.