Söderlingin ura jatkuu Ruotsissa – tulee kesäksi Suomeen toimiakseen lääkärinä

Söderling (toinen vas.) pelasi muutaman maaottelun ennen siirtoaan Ruotsin liigaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Suomalainen laitahyökkääjä Kevin Söderling jatkaa peliuraansa Ruotsin liigan Linköpingin paidassa.

Söderling, 27, on tehnyt pitkän uran Ruotsissa. Ensimmäiset viisi kautta hän edusti Siriusta ja tuleva kausi on kolmas Linköpingin paidassa. Maalinteko on sujunut tälläkin kaudella, sillä 22 peliin on syntynyt tehot 20+6, millä hän on maalipörssin jaetulla 18. sijalla.

Kaiken kaikkiaan Söderling on pelannut Ruotsin liigassa jo 209 ottelua tehoin 127+90=217. Linköping on kuulunut tällä kaudella Ruotsin liigan keskikastiin ja on seitsemäntenä. Söderling on ollut joukkueensa toiseksi paras pistemies toistaiseksi.

Suomessa Söderling on edustanut SSV:tä, Viikinkejä ja EräViikinkejä. Kotoisessa liigassa palkintokaappiin kertyi SM-pronssi ja SM-hopea.

Söderling on opiskellut itsensä lääkäriksi Ruotsissa. Seuran haastattelussa hän kertoo, että matkustaa kesäksi Suomeen toimiakseen kolme kuukautta lääkärinä Suomessa, mikä oikeuttaa siihen, että hän saa toimia lääkärinä Suomessa myös tulevaisuudessa.