Huhtalasta Josban uusi päävalmentaja – ”Meillä on hyvä pöhinä niin edustuksessa kuin junioripuolellakin”

Sakari Salmela ei jatka Josban päävalmentajana. Kuva: Ninja Kotajärvi/salibandy.fi

Miesten Divarin Joensuun Josba uutisoi tällä viikolla, että sen ensi kauden päävalmentaja on Jami Huhtala, 32.

Päävalmentajasopimus on kolmivuotinen. Nuoresta iästään huolimatta Huhtala on ollut pitkään valmentajana ja seuratyöntekijänä Josban edustuksessä ja Josba Junioreissa. Huhtala oli edustusjoukkueen apuvalmentaja viimeksi kaudella 2021-22 ja silloin Josba eteni Divarin finaaleihin asti.

Seuran tiedotteessa Huhtala kertoo lähtevänsä kehittämään joukkueen pallollista peliä, maalintekoa ja pallollista hyökkäyspeliä seuraavalle asteelle.

– Mukavat fiilikset alkavaa projektia kohtaan. Meillä on hyvä pöhinä niin edustuksessa kuin junioripuolellakin, mikä takaa hyvän rakenteen tulevaisuutta ajatellen, Huhtala kommentoi.

Josbaa viime vuodet valmentanut Sakari Salmela ilmoitti jo aiemmin keväällä, että ei jatka pestissään. Josba oli Divarin runkosarjan 11 ja kausi päättyi viime viikonloppuna.

Kautensa myös Divarin runkosarjaan päättänyt helsinkiläinen Hawks kertoi tällä viikolla sopimusuutisia. Kapteeni Aku Aarnio, maalivahti Toni Wuorenjuuri ja menneen kauden paras maalintekijä Jasse Tuunanen jatkavat joukkueessa.