Indians kypsällä esityksellä voittoon – Koovee nollasi yllättäen ErVin, FBC Turku sekä M-Team jatkavat liigakarsinnassa

Indians kaatoi TPS:n keskiviikkona ja johtaa puolivälieräsarjaa 2-1. Kuva: Anssi Koskinen

Keskiviikkona pelattiin useita F-liigaotteluita miesten liigan puolivälierissä ja naisten sekä miesten liigakarsinnoissa.

Westend Indians aloitti vahvasti TPS:aa vastaan kotikentällään, ja johti peliä ajassa 11.26 jo 3-0. Osasyynä oli Indiansin hyvä ote peliin, mutta myös TPS:n heikko pallollinen peli kostautui. Waltteri Vesterinen kavensi avauserässä, mutta Indians pääsi tauolle 3-1-johdossa.

Toisessa erässä TPS sai alkuun hyvin juonesta kiinni. Pyry Kauppinen kavensi vastaiskusta uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Indians otti kuitenkin hallinnan itselleen, ja Juuso Kekin maali erän lopulla johdatti Indiansin toistamiseen kahden maalin johdossa tauolle.

Kolmoserässä TPS oli pitkälti köysissä, mutta Joonas Koskinen kavensi komealla kaukolaukauksella. Leevi Auranen osui lopussa tyhjiin ja varmisti Indiansille 5-3-voiton ja 2-1-sarjajohdon puolivälierissä. Kokonaisuutena Indians pelasi fiksusti ja vahvaa pallollista peliä.

Turkulaisten kolmoskentällä oli alussa suuria vaikeuksia, ja TPS joutui pelaamaan lähes koko ottelun kahdella kentällisellä. Se myös vaikutti rokottavan joukkueen iskukykyä loppua kohden. TPS ei myöskään pystynyt hyydyttämään peliä pallon kanssa, sillä se oli alusta alkaen takaa-ajajana. Sarja jatkuu perjantaina Turussa ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Liigakarsinnoissa iso yllätys

EräViikingit oli voittanut kaksi ensimmäistä peliään Kooveeta vastaan karsinnoissa, joten moni odotti voittoa kolmannestakin pelistä. Divarijoukkue Koovee kuitenkin voitti pelin luvuin 3-0 Aapo Ordingin (1+1), Henri Stenbergin ja Niko Ojalan osumilla. Juho Saros torjui 18 kertaa harvinaisen nollapelin eteen. ErVi johtaa sarjaa 2-1 ja sarja on katkolla lauantaina Tampereella.

Toinen liigajoukkue FBC Turku otti vakuuttavan kolmannen voiton Kirkkonummi Rangersista. Beecee voitti pelin lukemin 10-2 ja Yannick Lindroos iski tehot 3+1. FBC Turku jatkaa kauttaan liigakarsinnan toisessa vaiheessa otteluvoitoin 3-0.

Liigakarsinnan erikoisjoukkue M-Team toteutti aiemmista peleistä tuttua taktiikkaa Rauman SalBaa vastaan. Avauspelissä SalBa johti ottelua 2-0, toisessa pelissä 3-0 ja tässä kolmannessakin pelissä 3-0 avauserässä. Joka tapauksessa M-Team nousi myös jo kolmannen kerran voittoon ja tällä kertaa se lohkesi lukemin 9-6. Pietari Porttikivi iski pelissä tehot 4+1. M-Team jatkaa myös liigakarsinnan toiseen vaiheeseen voitoin 3-0.

LNM:n ja Tiikereiden välillä käydään tiukkaa sarjaa. Kolmas kamppailu päättyi vierasjoukkue Tiikereiden 4-3-voittoon. Voitto-osumaksi jäi Leevi Loipon päätöskympin maali. Tiikerit johtaa sarjaa nyt 2-1 ja se on katkolla lauantaina Vantaalla.

Naisten karsinnoissa kolme jatkajaa selvillä

Jokerit kaatoi tiistaina Nystarsin maalein 8-3 ja joukkue varmisti paikkansa liigakarsinnan toiseen vaiheeseen voitoin 3-0. O2 nitisti Helsinki Unitedin 10-3 ja Welhot HaHen luvuin 9-1 keskiviikkona. Nämä kaikki kolme joukkuetta ovat siis varmistaneet paikkansa karsinnan toiseen vaiheeseen.

Neljäs pari on ollut tasaisempi. SBS Wirmo haki Pirkkalasta 6-3-voiton keskiviikkona. Joukkueen tehopelaajana onnistui Petra Juusela (3+1). Wirmo johtaa sarjaa voitoin 2-1 ja se voi varmistaa paikan karsintojen toiseen vaiheeseen lauantaina kotikentällään.