Kaupin siskokset jatkavat Uumajassa seuraavat kaksi kautta – ”Ruotsissa arvostetaan naisten urheilua korkealle”

Veera ja Oona Kauppi jatkavat Thorengruppenissa. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Oona ja Veera Kauppi ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen ruotsalaissikermä Thorengruppenin kanssa.

Kauppien sopimus oli katkolla seuran kanssa, ja huhuissa kaksosia vietiin muun muassa Sveitsin liigaan. Veera Kauppi on iskenyt Ruotsissa 132 otteluun tehopisteet 230+189 ja Oona Kauppi 147 otteluun 214+106=320.

IKSU: ja sitten Thorengruppenia edustaneet Kaksoset ovat voittaneet Ruotsissa neljä maan mestaruutta, kaksi cupia ja Champions Cupin kolmesti. Veera Kauppi on valittu neljästi maailman parhaaksi pelaajaksi, ja viimeisin valinta tuli viime vuonna.

Veera Kauppi on edustanut Suomea MM-tasolla viidesti ja saavuttanut neljä hopeaa sekä yhden pronssin. Oona Kaupilla on yhdet kisat ja yksi hopea vähemmän palkintokaapissa. Oona Kauppi valittiin MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi 2019 ja Veera Kauppi 2021 sekä 2023.

– Pystymme elämään salibandyammattilaisen arkea Uumajassa, ja meillä erinomaiset olosuhteet olla urheilijoita 24/7, mikä painoi vaakakupin Thorenin suuntaan. Meillä on loistava joukkue ja hyvä valmennus, ja saamme harjoitella maailman parhaassa ympäristössä. Lisäksi Ruotsissa arvostetaan naisten urheilua korkealle, mikä on meille tärkeä arvo, Veera Kauppi kommentoi tiedotteessa.