Miesten liigan puolivälierät lähenevät loppuaan ja enää yksi sarja on kesken.
Pääkallon ja Ruudun asiantuntija Toni Lötjönen arvioi jo pelattuja sarjoja ja vielä kesken olevaa KrP-SPV-sarjaa.
Classicin ja Happeen sarja venyi kuuteen peliin, ja oli siinä mielessä tasainen. Oliko sarja analyytikon silmin niin tasainen kuin lukemat kertovat, ja mihin se lopulta ratkesi?
– Kyllä ottelusarjan lukemat vastaavat kentällä nähtyä. Happee pystyi kuromaan sitä etumatkaa mikä Classicilla oli sarjaan lähtiessä. Classicin ongelmat kulminoituvat pitkälti Salon kentälliseen. KalloCastissa spekuloitiin sillä, että kentällisen peli on veitsenterällä pelaamista. Parhaimmillaan pelinopeus, ajoitukset, intensiteetti ja uhan luonti on käsittämättömällä tasolla. Mutta siinä pelataan myös isolla riskillä. Tuo kenttä ei sitä omaa riskitasoaan pystynyt hallitsemaan.
– Mutta. Classicilla on kaksi huippukenttää ja etenkin Oskari Heikkilän kausi on ollut aivan mieletön. Leveys ja laatu ratkaisi.
—
Sarjassa työllistettiin viimeiseen asti kurinpitoa eri tapausten muodossa. Viimeiseksi oli tämä Ville Lastikan tilanne. Oliko se mielestäsi ulosajon paikka?
– Nyt en nähnyt itse kuin yhden kuvakulman, mutta ulosajokin näytti tosi kovalta tuomiolta. Ennemmin Niklas Kuisma siinä törmää Lastikan selkään kuin olkapäähän. Lisätuomioita tuskin tulee.
—
Jos vielä lisäksi Lastikkaan kiinni. Runkosarjassa yli 90 pistettä, mutta nyt kuuteen peliin 2+1. Mikä mielestäsi on ollut syynä kohtuullisen vaisuihin esityksiin?
– Koko kentän peli yskähteli. Alpo Laitilan rooli on ollu iso tuossa kentässä, mutta etenkin hän sukelsi tässä sarjassa. Paljon henkilökohtaisia virheitä jotka järjestään näkyivät myös tulostaululla.
– Jos ei siellä Lastikalla ole mitään loukkaantumista, niin yksinkertaisesti syy oli hänen ja kentällisen tuska. Monnarilla syntyneessä maalissa Lastikka taisi ekaa kertaa tuulettaa koko kaudella.
—
Nokian KrP:n ja SPV:n välinen sarja venyi kuudenteen matsiin. Miksi SPV on pystynyt haastamaan Nokiaa näin hyvin tähän asti?
– Koska se on SPV. Se on kyllä pystynyt 5v5-pelissä tekemään Nokian pelaamisen kohtuu haastavaksi. Se on tässä sarjassa 17-14 vain Nokialle. Ja toki SPV:n ykköskentän vire on mainio. Kymmenen maalia jo tähän sarjaan.
– Toki tässä näkyy myös se, että Nokia ei ole koko kauden aikana pystynyt ratkaisemaan pallollisen pelin ongelmia. Hieman tulee mieleen viime kevät ja finaalit. Samat haasteet ovat edelleen läsnä.
—
Jotta SPV voisi mennä välieriin tarvitaan vielä seiskapeli. Kaksiosainen kysymys: Meneekö sarja seitsemänteen peliin, ja jos niin kumpi sen vie?
– Tekisi mieli sanoa että menee koska SPV on SPV. Mutta. Kyllä siinä isossa kuvassa Nokia on ollut parempi joukkue ja todennäköisyydet kuitenkin puhuu sarjassa puolestaan.
– Ei mene seiskaan. Nokia jatkaa.
—
Vielä sananen Indians-TPS-sarjasta. Indians meni lopulta välieriin voitoin 4-1. Vaikka pelit olivat numeroiden tasolla tiukkoja, ei TPS todellisuudessa ollut kovin lähellä jatkoonmenoa. Miksi ero oli näinkin selkeä?
– Välivalmentaja. Välikausi. Jäi kyllä TPS:sta kuva, että tällä ryhmällä ei ollut identiteettiä eikä itseluottamusta. Pelitavallisesti oli menty altavastaajasählyyn. Se teki pelaajista pieniä. Tuntui, että se vei viimeisenkin uskon ja venymiskyvyn ryhmältä. Myös johtavilta pelaajilta.
– Hyökkäyspeli oli todella todella köyhää. Peteris Trekse ja Jere Niemelä tekivät yhden maalin. Tuomas Ojala ei ainoatakaan. Hyvän loppurunkosarjan pelannut Aleksi Ahokas palasi omalle tasolleen, kuten KalloCastissa ennakoitiin. Nolla maalia.
– Kun penkin takana olevia nimiä katsoo ja rosterin kärkiosaamista, niin tulos ja esitys oli heikko.
– Indians sen sijaan oli Indians. Nyt kun TPS ei halunnut olla isäntä kaukalossa pystyi Indians vastaamaan pelilliseen ja henkiseen haasteeseen. Ja teki sen hyvin. Mikko Kirvesniemeä olen epäillyt monesti. Nyt oli hyvä pudotuspelisarja häneltä.
—
Lastikan ulosajoon johtanut tilanne: