Pääkalloennakko: Hurmoksellinen Tiikerit haastaa ErVin – kestääkö helsinkiläisten kantti?

Osalla Tiikerit-pelaajista on ErVi-taustaa. Kuvassa Otto Blomqvist kaudella 2021-22. Kuva: Jarmo Koskela

Helsinkiläinen EräViikingit ja vantaalainen Tiikerit mittelevät perjantaina alkavassa liigakarsintojen kakkosvaiheen sarjassa.

Lähtökohdat:
EräViikingit esitti kevätkaudella liigassa kohtuullisen kelvollisia otteita, ja oli lopulta liigan runkosarjan toiseksi viimeinen. Karsintojen ykkösvaiheessa kaatui Koovee lukemin 3-1.

Tiikerit oli Divarin runkosarjan kolmonen ja lähti ennakkoon tasaiseen sarjaan LNM:iä vastaan. Sarjassa nähtiin dramaattinen päätös, kun Tiikerit nousi kuuden maalin takaa tasoihin päätöserässä ja voitti jatkoajalla. Sarja meni lopulta vantaalaisille voitoin 3-1.

Vahvuus:

EräViikinkien tshekkivahvistukset (Matej Penicka ja Simon Stransky) ovat maan maajoukkuetasoa, ja sitä ei voi sanoa muista liigakarsinnan pelaajista. EräViikinkien ykköskentällinen onkin sen tuki ja turva, eikä Tiikereillä ole vastata samanlaisella kärkiosaamisella, joskin sillä on jakaa osaamista kaikkiin kolmeen kentälliseen paremmin.

Tiikereiltä löytyy yllättävän paljon kokemusta sekä liigasta että liigakarsinnasta. Voisi väittää, että jopa enemmän kuin ErViltä. Vaikka ErVi säilyi viime vuonna karsinnoista, oli moni Tiikerit-pelaaja nostamassa seuraa liigaan viisi vuotta sitten.

Kysymysmerkki:

EräViikingeillä on valtavat paineet sarjassa. Oletettavaa on että sekä Mosalla että Tikkurilassa on mökki täynnä, ja ennakkoon yleisö on tuskin nimenomaan ErVin puolella. Tällöin paine kasvaa entisestään. Viime vuonna nähtiin jo, että osa provokaatioista meni ErVillä ihon alle. Nyt joukkue on vielä viime vuotta selkeästi kokemattomampi.

Tiikereitä voi kuvailla flow-joukkueeksi, ja sen voi nähdä kahteen suuntaan. Ensinnä hyvän flown vuoksi Tiikerit meni lopulta jatkoon Liminkaa vastaan. Kolikon toisella puolella Tiikereille osui ensimmäiseen vaiheeseen todella huonoja hetkiä. Niin huonoja hetkiä, että samaan ei ole varaa ErViä vastaan.

Pelaajanosto:

Juuso Möttönen esiintyi lupaavasti jo edelliskaudella, mutta tämä kausi on ollut eräänlainen läpimurto miesten tasolle. Työteliäs sentteri mahdollistaa Matej Penickan ja Simon Stranskyn mellastuksen. Iski karsinnan ensimmäisessä vaiheessa kuusi tehopistettä ja oli tehopörssin kärki (+5).

Otto Blomqvist on pelaajana kuvastanut tällä kaudella Tiikerit-hurmosta omalta osaltaan, ja iskenyt myös tärkeitä maaleja tärkeisiin paikkoihin. Blomqvist on pelannut urallaan EräViikingeissä liigaa kaikkiaan 57 ottelua, joten vastustaja on erittäin tuttu.

Otteluohjelma:

EräViikingit-Tiikerit
29.3. EräViikingit – Tiikerit, Mosahalli
30.3. Tiikerit – EräViikingit, Tikkurilan Urheilutalo
3.4. EräViikingit – Tiikerit, Mosahalli
6.4. Tiikerit – EräViikingit, Tikkurilan Urheilutalo
7.4. EräViikingit – Tiikerit, Mosahalli

Näin käy:

Tiikerit on Divarin joukkueeksi fyysinen ja nopea, joten se ei muodostu sarjassa ongelmaksi. Pelillisesti se on kuitenkin arvoituksellinen, ja EräViikinkien pitäisi sen suhteen olla edellä. Noin yleisesti paikallissarja on lähtökohdiltaan melko tasainen.

Osa voi nähdä, että Tiikereiden hurmospelaaminen riittää liigajoukkueen haastossa, mutta tässä se kääntyy vantaalaisia vastaan. EräViikingit jatkaa liigassa voitoin 3-1.

Parhaan ennakkokäsityksen sarjasta saat kuuntelemalla tuoreen Kelpaako piste? -jakson.