Pääkalloennakko: Liigan huonoimman on aika poistua – M-Team nousee tänä keväänä

Beecee voitti viime keväänä tässä vaiheessa, mutta nyt on M-Teamin aika. Kuva: Jarmo Koskela

M-Team ja FBC Turku kohtaavat miesten liigakarsinnan toisessa vaiheessa, kuten viime vuonnakin. Sarja alkaa lauantaina Helsingissä.

Lähtökohdat:

M-Team voitti Divarin runkosarjan jo kolmannen kerran putkeen. Karsinnan ykkösvaiheessa se oli pelien sisällä ongelmissa SalBan kanssa, mutta eteni toiseen vaiheeseen suoraan voitoin 3-0.

FBC Turku oli miesten liigan heittopussi jo toisena vuonna putkeen, eikä se voittanut runkosarjassa kuin yhden pelin varsinaisella peliajalla. Karsintojen ykkösvaiheessa Rangers pisti kaksi peliä kampoihin, mutta Beecee voitti sarjan 3-0.

Vahvuus:

M-Teamin kohdalla pelättiin, että löytyykö ratkaisijoita ykköskentän takaa. Kyllä löytyi. SalBa yritti hyydyttää juuri M-Teamin ykköskenttää, mutta Pietari Porttikivi, Kaido Valjakka ja Jaani Kälkäinen. Tulevassa sarjassa toki ykkösviisikon onnistumisilla on eniten merkitystä.

Beecee on pelannut kaksi vuotta liigakarsintoja, mutta hävinnyt vain yhden pelin toistaiseksi kolmessa sarjassa. Sillä on siis rutiinia näihin peleihin ja lisää rutiinia se sai penkin taakse, kun monissa liemissä keitetty Heikki Luukkonen liittyi valmennusryhmään loppukaudeksi. Käsittämätöntä kyllä, FBC Turku on voittanut 66 runkosarjan pelistään kaksi varsinaisella peliajalla ja saattaa silti jatkaa liigassa.

Kysymysmerkki:

FBC:hen verraten M-Teamin maalivahtipeli ei ole ollut yhtä tasaista. Sakari Pulkkinen on periaatteessa ykkösvahti, mutta Marcel Straubhaar jouduttiin vaihtamaan kesken kaiken luukulle viime sarjassa. Pulkkinen on toki hyvä maalivahti, mutta toisessa sarjassa ei ole varaa suureen tason heittelyyn.

Pelaajien laatu ja pelaamisen laatu on samantasoista tai jopa kehnompaa kuin Divarin kärkipäässä. Varsinkin pelillisesti Beeceellä oli jo viime vuonna pulmia M-Teamin kanssa, mutta lopulta se sai fyysisestä pelistä ja hitusen laadukkaammasta puolustuspelistä etua tarpeeksi.

Pelaajanosto:

Kaido Valjakka oli karsintojen ykkösvaiheen onnistujia M-Teamissa. Joukkue tarvitsi vastuunkantajia muistakin kuin ykköskentästä, ja Valjakan 3+2-tehosaldo tuli tarpeeseen. Runkosarjaan Valjakka nosti pörssien tasolla selkeästi tasoaan.

TPS:sta kesken kauden poistunut Yannick Lindroos teki kolmeen peliin lähes yhtä paljon tehoja karsinnoissa (4+2), kuin yhdeksään liigaotteluun (4+3) FBC:ssä. Lindroos on kohtuullisen kokenut liigapelaaja, ja onnistui Tiikereissä hyvin kahden kauden ajan. Rooli tuskin ainakaan pienenee panosten kovetessa.

Otteluohjelma:
30.3. M-Team – FBC Turku, AC Ruskeasuo
1.4. FBC Turku – M-Team, Kupittaan palloiluhalli
3.4. M-Team – FBC Turku, AC Ruskeasuo
5.4. FBC Turku – M-Team, Kupittaan palloiluhalli
7.4. M-Team – FBC Turku, AC Ruskeasuo

Näin käy:

Divarin paras joukkue M-Team on viisastunut vuodessa, eikä lähde naiivisti liigan heikointa joukkuetta vastaan. FBC:llä on paineet sarjassa, ja kausi ei ole juuri tarjonnut ilonaiheita. M-Team nappaa vahvemman pelillisen identiteetin turvin liigapaikan voitoin 3-1.

Parhaan ennakkokäsityksen sarjasta saat kuuntelemalla tuoreen Kelpaako piste? -jakson.