TPS marssi naisten liigan finaaleihin – Saarion rankkarimaali ratkaisi

Jenna Saarion (vas.) rankkarimaali ratkaisi TPS:lle voiton. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Naisten F-liigassa pelattiin lauantaina neljäs paikallisvälierät FBC Loiston ja TPS:n välillä.

Ottelu oli tasainen ja vähämaalinen. TPS johti peliä 1-0 Meri-Helmi Höynälän maalilla toisen erän alusta aina kolmannen erän viidennelle minuutille. Tuolloin Laura Pakarinen tasoitti pelin.

Ajassa 52.34 TPS sai rankkarin ja kokenut Jenna Saario kiersi Maria Viitalan iskien samalla ottelun voittomaalin. Loppulukemiksi kirjattiin siis 2-1.

Maalivahtiin ei kaatunut kumpikaan joukkue. TPS:n Noora Vuorela torjui hienosti ja pysäytti 21 laukausta Loiston vyöryttäessä peliä TPS-päätyyn varsinkin loppua kohden. Viitala torjui pelissä 20 kertaa.

TPS voitti paikallisen ja tiukkojen otteluiden välieräsarjan voitoin 3-1. Finaalisarjassa vastaan tulee Classic, joka kaatoi SSRA:n voitoin 3-0. Finaalisarja pelataan paras seitsemästä-systeemillä. Viime vuonna TPS vei saman kohtaamisen 4-0 ja pelaa nyt kolmantena keväänä putkeen naisten finaaleissa.

Naisten liigakarsinnan toisessa vaiheessa O2-Jyväskylä kaatoi avauspelissä SBS Wirmon kotonaan 6-4. Toisessa pelissä Jokerit päihitti Welhot kotikentällään lukemin 6-5. Liigapaikka aukeaa kolmella voitolla.