18 vuoden odotus on ohi – Oilers on salibandyn Suomen mestari!

Oilers on mestari. Kuva: Roosa Vilkanen/F-liiga

Esport Oilers ja Tampereen Classic ratkoivat sunnuntaina salibandyn miesten Suomen mestaruuden kohtalon. Oilers voitti pelin 6-4 ja juhlii Suomen mestaruutta!

Avauserässä molemmat joukkueet osuivat kahdesti. Classicilla oli enemmän käynnistymisvaikeuksia ja alku oli Oilersin. Avausmaalin iski Heikki Iiskola ensimmäisellä kympillä nopeasta vastaiskusta. Classic sai pikku hiljaa pelistä kiinni ja sai hyvän paineen Oilers-päätyyn. Ajassa 13.36 Konsta Tykkyläinen latasi poikittaissyötöstä tamperelaiset tasoihin.

Oilers iski kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa, ja jälleen vastaiskusta. Maalintekijänä oli sama mies eli Iiskola. Oilers ei johtanut kauaa, sillä viimeisen vitosen alussa Classic pelasi hyvän kuvion ja Janne Lamminen latoi pallon maaliin.

Huomattavaa oli, että kutospelin joukkueidensa parhaat kentälliset (Oilersin ykkönen ja Classicin kakkonen) ottivat molemmat kaksi miinusta ensimmäisessä erässä. Erä oli ehkä hienokseltaan Classicin, mutta Oilersin hyökkäykset olivat alati vaarallisia.

Toinen erä oli tasollisesti melko heikko molempien osapuolten osalta. Erän ensimmäisellä vitosella Justus Kainulainen laukoi ylivoimalle Oilersin kolmannen kerran johtoon. Classicin tasoitus tuli kaksi minuuttia ennen erätaukoa, kun Oskari Heikkilä vapautti Eemeli Salinin maalintekoon. Classic piti näennäisesti palloa, mutta ei luonut jatkuvaa uhkaa.

Kolmas erä lähti hektisissä merkeissä liikkeelle. Oilersin Rasmus Kainulainen sai jäähyn minuutin pelin jälkeen ja alivoimalla Aaro Astala komennettiin myös jäähyboksiin. Classic ei hukannut kahden miehen ylivoimaa, vaan Eemeli Salin laukoi tamperelaiset 4-3-johtoon ajassa 41.02. Maalin jälkeen Classic piti paljon palloa ja yritti hyydyttää Oilersin peliä.

Näin mentiin aina viimeiselle kympille asti. Oilers sai oivan tasoitussauman ajassa 52.11, kun Toni Salminen nappasi jäähyn maalinedushässäkästä. Nyt oli Classicin vuoro ottaa tuplajäähy, sillä Salin komennettiin istumaan maasta pelaamisesta. Oilersin ei tarvinnut kauaa jauhaa, kun Justus Kainulainen latasi tilanteeksi 4-4 ajassa 52.59.

Toisen alivoiman Classic kesti joten päätösvitoselle mentiin tasalukemissa. Maalin jälkeen paikkoja oli molemmissa päissä. Ajassa 57.53 Oilers käytti aikalisänsä. Oilers toi sisään tehokenttänsä, jossa oli Kainulaisten lisäksi Astala. Ajassa 59.08 Justus Kainulaiselle tuli tilaa laukoa, ja Kainulainen laukoi pallon etuyläkulmaan, joten Oilers johti 5-4.

Maali tarkistettiin vielä videolta, mutta se hyväksyttiin. Tämän vuoksi Classic sai vielä kahden minuutin jäähyn. Classic käytti tässä vaiheessa aikalisän. Ajassa 59.33 Astala pääsi läpi ja laitoi pallon Classicin verkkoon.

Oilersin edellinen Suomen mestaruus tuli vuonna 2006, joten tähän päättyi 18 vuoden putki ilman mestaruutta.